In cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, municipiul Ploiesti a fost declarat pol national de crestere.
Pentru accesarea fondurilor alocate in cadrul acestei axe pentru zona de influenta a municipiului Ploiesti, a fost intocmit Planul Integrat de Dezvoltare a Polului de crestere Ploiesti, care cuprinde obiectivele strategice ale zonei, prioritatile de dezvoltare, proiectele necesare a fi implementate si modul lor de integrare.
Consiliul Judetean Prahova, in calitate de membru al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara – Polul de crestere Ploiesti, pregateste documentatia necesara in vederea accesarii fondurilor nerambursabile pentru o serie de proiecte de interes judetean prevazute in PID.
In acest sens, in luna august 2010 a fost depus, in vederea evaluarii, proiectul „CRESTEREA CAPACITATII DE TRAFIC PRIN REALIZAREA LEGATURII RUTIERE INTRE DN1 SI DN1B (REALIZAREA DRUMULUI JUDETEAN DE CENTURA DJ236), IN ZONA DE NORD A MUNICIPIULUI PLOIESTI”. Dupa parcurgerea tuturor etapelor de evaluare, proiectul a fost declarat eligibil si recomandat spre finantare.
Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, participa la semnarea contractului de finantare, joi, 25 noiembrie, ora 10:00, la Sala Europa – Palatul Administrativ (Ploiesti).
La acest eveniment vor fi prezenti reprezentantii Autoritatii de Management a POR – Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, reprezentantii Organismului Intermediar – ADR Sud Muntenia, precum si reprezentantii autoritatilor locale membre ale ADI Polul de Crestere.