Teatrul Toma Caragiu Ploiesti, in continuarea traditiei ultimilor ani de a fi selectionat cu spectacole reprezentative in cadrul Festivalul National de Teatru de la Bucuresti, a prezentat, in programul Editiei a 20-a a festivalului, unul dintre titlurile sale importante din stagiunea 2009-2010.
Astfel, teatrul a participat in sectiunea Spectacole romanesti de top (Romanian Showcase 2), cu recenta sa premiera Miriam W. deSavyon Liebrecht, regia Radu Afrim, scenografia spectacolului, Iuliana Vilsan.

Printre invitatii de marca ai Festivalului s-au numarat Directorul Festivalului International de Teatru din Ierusalim, Directorul Centrului Teatral Barbicane Londra, Directorul Festivalului International de Teatru din Berlin si Directorul Festivalului de Teatru de la Avignon.
Acelasi spectacol a participat in data de 15 noiembrie in cadrul Festivalului European de Teatru Eurothalia Timisoara, unde s-a bucurat de un public entuziast si de prezenta Consulului Germaniei.

In data de 27 noiembrie spectacolul Tache, Ianke si Cadar de V.I.Popa, regia Lucian Sabados, scenografia Viorica Petrovici, va participa la Festivalul National Zile si Nopti de Teatru de la Braila, editia a V-a.