Presedintele Traian Basescu a vorbit, miercuri, in timpul sedintei de Guvern, despre necesitatea demararii de urgenta a procesului de reorganizare a Politiei Romane. Potrivit unor surse participante la sedinta, seful statului a declarat ca Politia s-a transformat intr-o structura care apara clanurile mafiote si creeaza dezordine. “Presedintele a aratat ca Politia trebuie reorganizata imediat, pentru a-si recastiga imaginea, si a aratat ca aceasta s-a transformat dintr-o institutie care trebuie sa protejeze ordinea publica intr-o structura ce apara clanurile mafiote si creeaza dezordine. Din discursul sefului statului s-a subinteles ca ministrul de Interne are sprijinul sau pentru a incepe imediat restructurarea Politiei”, au declarat sursele precizate. Presedintele a mai cerut, se pare, ca numirile la nivelul politiei judetene si locale sa nu mai fie decise pe criterii politice.
In debutul sedintei de Guvern amintite, presedintele Traian Basescu i-a anuntat pe ministri ca doreste sa le vorbeasca si de situatia de la Ministerul de Interne, remarcand ca “baietii care mai ieri faceau striptease aruncandu-si sepcile” si care acum isi arunca si caracterul pe toate televiziunile. “Nu voi evita nici subiectul a ceea ce se intampla la Ministerul de Interne. Adica la baietii care au inceput sa faca striptease aruncandu-si sepcile si care acum isi arunca si caracterul pe toate televiziunile. Ne asteapta si la alte evolutii”, a spus Traian Basescu.
Afirmatia sefului statului a venit in contextul in care secretarul de stat in Ministerul de Interne, Dan Fatuloiu, i-a propus ministrului Traian Igas schimbarea din functie a sefului Politiei Neamt, comisar-sef Aurelian Vasea Soric, pentru management defectuos, in urma asasinatului produs, duminica, la Piatra Neamt. Ulterior, Dan Fatuloiu a anuntat ca i-a cerut ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, demiterea sefului Politiei Romane, Petre Toba.