Marti, 16 noiembrie, un echipaj de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti a surprins un barbat, imediat dupa ce a spart geamul unui autoturism si a sustras din interiorul acestuia o borseta.
Cristian D., un tanar de 23 ani din Ploiesti, a parasit incinta unei sali de jocuri situata in apropierea Autogarii Sud, iar in drumul sau, a trecut printr-o parcare aflata in zona, verificand atent cu privirea interiorul mai multor autovehicule.
Comportamentul suspect al barbatului a atras atentia unei patrule de jandarmi care a decis sa il supravegheze de la distanta. La scurt timp, cel in cauza a ajuns in zona Statiei Coreco Sud unde a renuntat la cautarea eventualelor bunuri uitate de proprietari in autovehicule si s-a concentrat pe urmarirea persoanelor cu bagaje voluminoase pandind un moment de neatentie din partea acestora. Nu a avut noroc nici de aceasta data, insa, perseverent, s-a urcat intr-un autobuz, a coborat in statia RATP Nicolae Iorga (rondul 2 ) si a reluat „cautarile” in autoturismele din zona.
Ajuns in apropierea Inspectoratului Scolar Judetean unde erau parcate mai multe masini, tanarul a observat in interiorul uneia dintre ele o borseta lasata pe scaunul soferului. Dupa o supraveghere scurta a imprejurimilor, acesta a spart cu o miscare brusca a cotului geamul portierei stanga fata, a sustras borseta si s-a facut nevazut. Nu a reusit sa ajunga prea departe, jandarmii au actionat imediat iar dupa o scurta urmarire barbatul a fost incatusat. Nici incercarea sa de a renunta la bunul furat aruncandu-l intr-un tomberon la vederea oamenilor legii nu a dat nici un rezultat.
Prejuduciul, constand in mai multe documente ce apartineau proprietarului autovehiculului, a fost recuperat in totalitate si inapoiat acestuia, iar barbatul, impreuna cu actele de constatare intocmite de catre jandarmi, a fost predat organelor competente pentru continuarea cercetarilor.