FC Vaslui – Astra Ploiesti, astazi, 12 noiembrie, ora 20.30
Astra si-a revenit, „statistic”, dupa seria de 4 meciuri fara gol marcat, si cu FC Brasov a obtinut cea mai clara victorie din acest sezon, 3-0. A fost pentru prima data cand ploiestenii au dat 3 goluri in acest campionat, cea mai clara victorie obtinuta, chiar daca, diferenta de pe tabela este una un pic exagerata.
Concluziile partidei cu FC Brasov au fost multumitoare, jucatorii care au avut o forma slaba, in ultimul timp, aratand ca se poate conta pe ei. Este vorba despre Stratila, Fatai si Takayuki, ultimii doi aparand si pe lista marcatorilor cu Brasovul.
Astra a profitat de viteza mijlocasilor ofensivi din spatele „pivotului” Miranda, acolo fiind „cartea castigatoare” a lui Selymes, care si-a propus inca, minimum 3 puncte, in cele 3 meciuri ramase de jucat din tur, anume deplasarile de la Vaslui si Galati si meciul de pe teren propriu, cu Unirea Urziceni.
Deplasarea de la Vaslui intra, pentru ploiesteni, in categoria „nimic de pierdut”, fiind evident ca echipa lui Tibor Selymes pleaca la drum cu sansa a doua.
Un fapt demn de remarcat este acela ca, in ultimul timp, Astra a intrat intr-o oarecare perioada de stabilitate, din punct de vedere al primului unsprezece si chiar al schimbarilor, fiind folositi cam aceiasi jucatori, in lotul de 18 aparand, de la meci la meci, maximum doua modificari, ceea ce da o nota de omogenitate jocului!
Acum, sunt certe doua modificari in primul unsprezece: internationalul de tineret, Alexandru Matel, ii va lua locul lui Ovidiu Mihalache, suspendat pentru cumul de cartonase galbene, la acest meci, iar pentru postul de mijlocas stanga prima optiune pare a fi tanarul Tigoianu, in timp ce in postura de rezerva va aparea Viorel Dinu, in conditiile in care nu se poate conta pe Paulinho.
De mentionat ca Lukacs, Stan si Sandu merg la Galati, sa joace pentru „satelitul” Astra 2, in partida cu Dunarea, la fel ca si 1-2 jucatori dintre cei nefolositi vineri seara, Selymes anuntand ca-i va trimite de la Vaslui direct la Galati, pentru a avea „un meci in picioare”.
Astra are un pic de liniste, dat de ultimul rezultat, interesant fiind ca, sub comanda lui Selymes, pana acum, rezultatele nu au avut „variatii” importante. Adica, s-a plecat bine in mandatul sau, timp de 4 meciuri echipa avand rezultate, apoi, in alte 4 partide a fost o perioada ”neagra”, cu meciuri slabe si fara gol marcat, pana la ”descatusarea” echipei, in fata codasei FC Brasov. De altfel, este de remarcat ca Astra a obtinut 3 victorii, in acest sezon, in campionat, toate cu Sportul, Pandurii si FC Brasov – impotriva unor grupari inferioare in clasament.
Amenzile date de club unora dintre jucatori, amanarea platii salariilor, de catre patron, care vrea „sa traga linie”, la iarna, sunt elemente care afecteaza lotul, in general. Punctual , jucatorii nu au de ce sa fie ingrijorati, stiut fiind faptul ca, daca este multumit, patronul Ioan Niculae plateste dublu sau triplu, uneori, primele de joc! Un punct macar, luat la Vaslui, legat apoi cu o victorie pe teren propriu, cu Unirea Urziceni, ar putea „regla” situatia drepturilor financiare si, mai important, ar aduce liniste pentru pauza de iarna.
Partida de la Vaslui va fi arbitrata de un „fluieras” cu care Astra nu s-a simtit deloc bine in Liga I, bucuresteanul Radu Petrescu arbitrand gruparea ploiesteana, anul trecut, in debutul la Liga I, 0-1 cu Pandurii, apoi, in acest sezon, la acel 0-2, pe teren propriu, cu Gaz Metan Medias. El va fi ajutat tot de arbitri din Capitala, asistentii Bogdan Gheorghe si Valentin Avram, fiul mai mic al presedintelui CCA, iar observatori sunt Florin Chivulete (Bucuresti, pentru arbitraj), respectiv Hacic Garabet (Constanta, din partea LPF, pentru organizare).
Marian DIMA