La Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane este anuntat un singur tronson de drum national cu circulatia intrerupta. Este vorba despre DN1, in judetul Alba. Din pricina unor lucrari, traficul rutier pe aceasta artera este, incepand din luna septembrie, intrerupt pe podul de peste raul Mures, situat la intrarea in municipiul Alba-Iulia dinspre Sebes. Traficul usor se poate desfasura alternativ, in ambele sensuri, pe un pod din pontoane, insa recomandam sa se utilizeze alte rute ocolitoare, intrucat la intrarile pe acest pod se formeaza coloane de autovehicule. Se estimeaza ca lucrarile se vor incheia la jumatatea acestei luni.
Pe unele drumuri nationale circulatia auto se desfasoara ingreunat:
DN1 Campina – Cornu( judetul Prahova), DN15, in zona Tulghes( judetul Harghita), DN6B, la Urda de Sus( judetul Gorj), pe care au avut loc alunecari de teren;
• DN7 Calimanesti – Brezoi( judetul Valcea), pe care se executa lucrari de consolidare a versantilor muntosi, deoarece exista pericolul caderii de stanci;
• DN65B, pe care se efectueaza reparatii la strucutra rutiera a unei intersectii importante din municipiul Pitesti.
Important de retinut este si faptul ca pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti au fost ridicate ieri restrictiile de circulatie din zona kilometrului 28, unde, din cauza executarii unor lucrari la un pod, apareau frecvent probleme de fluenta a traficului rutier.
Dat fiind faptul ca in multe judete, in special din sudul tarii, ploua, toti conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule prudent, cu viteza adaptata conditiilor de drum si sa pastreze o distanta de siguranta corespunzatoare fata de vehiculele dinainte.