Administratia judeteana condusa de Mircea Cosma deschide lista proiectelor care vor primi finantare europeana prin intermediul „Polului de Crestere Ploiesti Prahova”. Ploiestiul a fost declarat pol national de crestere, in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 1, prin care se urmareste dezvoltarea durabila a oraselor, prin infiintarea polilor urbani in jurul carora sa graviteze diferite proiecte de dezvoltare sociala si economica.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al Polului de Crestere Ploiesti a fost depus la ADR Sud Muntenia, valoarea totala a bugetului alocat acestuia ridicandu-se la 97 de milioane de euro. Fiecare dintre unitatile administrativ-teritoriale care fac parte din aria de acoperire a polului trebuie sa solicite, insa, finantare pentru proiectele proprii incluse in PIDU.
Maine va fi semnat primul contract de finantare din cadrul Polului de Crestere Ploiesti, care vizeaza marirea capacitatii de trafic in zona de nord a municipiului, prin realizarea unui drum judetean de centura – DJ 236.
Proiectul Consiliului Judetean Prahova face parte integranta din Planul Integrat de Dezvoltare a Polului de Crestere Ploiesti, care cuprinde obiective strategice pentru dezvoltarea zonei municipiului Ploiesti, precum si cele ale comunelor limitrofe.
In calitate de membru al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara „Polul de Crestere Ploiesti – Prahova”, Consiliul Judetean are in pregatire o serie de proiecte de interes judetean, printre care se regaseste si crearea drumului de legatura dintre DN1 si DN1B. Depus in luna august 2010 pentru evaluare, proiectul mentionat a fost declarat eligibil si a fost recomandat spre finantare. La semnarea contractului vor participa reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, ai Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale membre ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Polul de Crestere Ploiesti.
In prezent, Consiliul Judetean mai are in pregatire inca sase proiecte majore, aflate in diferite stadii de realizare a documentatiei, ce urmeaza sa fie depuse spre evaluare la ADR Sud Muntenia.
V.STOICA