Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora(13.00) se circula normal pe majoritatea arterelor rutiere importante. Exista insa anumite portiuni de drum pe care traficul se desfasoara ingreunat din cauza unor lucrari. Cele mai importante dintre acestea sunt:
• DN 1 – din cauza unei alunecari de teren, la kilometrul 94+350 de metri, intre localitatile Campina si Cornu, in judetul Prahova, traficul rutier se desfasoara pe un singur fir, alernativ in ambele sensuri;
• DN7, tronsonul Calimanesti – Brezoi, in judetul Valcea, intre kilometrii 198+100 de metri si 207+100 de metri se circula cu restrictie de viteza din cauza lucrarilor de consolidare a versantilor;
• DN10, judetul Buzau pe segmentul Chirilesti – Sibiu, intre kilometrii 80+ 980 de metri si 81+100 de metri. Circulatia rutiera se desfasoara alternativ, pe un fir in ambele sensuri, din cauza caderilor de pietre pe partea carosabila;
• DN 67, judetul Valcea, tronsonul Costesti – Negrulesti, unde din cauza alunecarilor de teren se circula cu restrictie de viteza intre kilometrii 160 si 161;
• DN73 D, judetul Arges, pe relatia Pitesti – Suslanesti se circula ingreunat intre kilometrii 46 si 47 din cauza alunecarilor de teren.
Si pe Autostrada A1 Bucuresti–Pitesti este o restrictie de circulatie in zona kilometrului 28, din cauza executarii unor lucrari la un pod. Din acest motiv, este inchisa circulatia pe banda intai a sensului Pitesti – Bucuresti, traficul desfasurandu-se deviat pe banda a doua a sensului opus.
Reamintim ca pentru a se permite executarea unor lucrari la o trecere la nivel cu calea ferata, la noapte, in intervalul orar 22.00 – 04.00, traficul rutier pe DN1B Ploiesti – Buzau se va desfasura pe un fir, alternativ, la kilometrul 5+790, in zona localitatii prahovene Blejoi.
Conducatorilor auto li se recomanda ca pe timpul deplasarilor pe drumurile publice sa manifeste prudenta, sa circule cu viteza in limitele prevazute de lege, adaptata permanent starii carosabilului si conditiilor de trafic si sa efectueze fiecare manevra doar dupa o atenta asigurare.
De asemenea, pietonilor li se recomanda sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa si sa se asigure temeinic inaintea traversarii arterelor rutiere.