Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în această dimineaţă pe drumurile publice au avut loc numeroase accidente de circulaţie. Dintre evenimentele semnalate, cele mai grave au avut loc în judeţele Suceava şi Cluj.
În primul caz a fost vorba despre o coliziune dintre un autotren şi o căruţă (soldată cu decesul unuia dintre căruţaşi) pe DN2E Fălticeni – Gura Humorului, în zona localităţii Capu Codrului. Din primele cercetări rezultă că principalul responsabil de producerea accidentului se face conducătorul tirului, care circula cu o viteză neadaptată condiţiilor de drum şi peste limita legală. Accidentul s-a produs pe întuneric, în jurul orei 05.00.
Celălalt eveniment a vut loc pe DN1 Cluj-Napoca – Huedin, la kilometrul 502, în localitatea Căpuş. În acest caz vorbim despre o coliziune dintre un autotren şi un autoturism, care a avut loc în jurul orei 07.00. Cauza acesteia a fost, se pare, adormirea la volan a conducătorului autotumobilului. Din păcate, şi în acest accident o persoană a decedat (şoferul autoturismului).
La această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore de fluenţă pe arterele importante. Şi pe DN1 Bucureşti – Braşov traficul auto se desfăşoară acum normal, însă în a doua parte a zilei este posibil să se aglomereze. Pentru a evita ambuteiajele, dacă va fi cazul, conducătorii auto care circulă pe relaţia Ploieşti – Braşov pot folosi DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele.