CSM Ploieşti a furnizat prima mare surpriză a acestui sezon, reuşind să învingă pe teren propriu, 32-29, pe Ştiinţa Bacău. Vicecampioana României a arătat ca o echipă de top doar în primele 10 minute ale meciului, când a revenit de la 1-3 şi a înscris de 5 ori la rând. Treptat însă, jocul vicecampioanei a fost în scădere, iar prahovenii au echilibrat partida. Enescu a egalat la 6 în minutul 14, iar din acel moment s-a mers cap la cap până la finalul reprizei, una puţin spectaculoasă, în care ambele echipe au greşit mult din punct de vedere tehnic. Ştiinţa Bacău a intrat totuşi în avantaj la cabine, 14-13, în special datorită golurilor lui Bondar şi a paradelor lui Tevzadze.
Situaţia s-a schimbat însă în actul secund. Tevzadze a fost înlocuit cu Liszkai, care apărase o aruncare de la 7 metri pe finalul primei părţi, dar acest lucru n-a adus nimic nou pentru Bacău. S-a mers în continuare cap la cap, până când Botezatu a marcat pentru 20-18 (minutul 39), însă replica Ştiinţei a venit rapid, Iancu reuşind să egaleze graţie unei „duble” în minutul 42. Gluma s-a îngroşat însă pentru vicecampioni, când acelaşi Botezatu a punctat pentru 25-23 5 minute mai târziu, Stăncioiu şi Neniţă făceau ca prahovenii să aibă patru lungimi peste elevii lui Eliodor Voica cu 7 minute înainte de final. Georgescu şi Ramba au încercat să dea tonul revenirii, marcând de două ori la rând pentru oaspeţi (minutul 54), dar soarta partidei nu a putut fi întoarsă, în ciuda intervenţiilor lui Tevzdaze, intrat pe teren în finalul partidei. CSM Ploieşti câştigă prima partidă din acest sezon, 32-29 în compania vicecampioanei României, care va avea două săptămâni de foc, în care va întâlni pe HC Odorhei, dar şi pe Ystadt în Cupa EHF, ambele partide urmând să se dispute la Bacău.

„Vreau să felicit jucătorii pentru că s-au dăruit şi au avut atitudine. Să dea Dumnezeu să o ţinem tot aşa, mai avem mult de muncă, dar este un început bun la primul meci de acasă. Pregătirea dinaintea meciului a făcut să câştigăm această partidă.
Tot timpul am jucat la victorie, pentru că asta este viaţa de sportiv. Astăzi s-a întmplat să câştigăm noi, totul este posibil pentru că şi ei sunt ca şi noi, dar e o chestie de dorinţă. Au respectat ce le-am cerut, dar trebuie să confirmăm în continuare. Este o victorie frumoasă, dar acest succes trebuie să-i oblige pe băieţi să continue la fel. Este un impuls moral, noi avem ca obiectiv să ne menţinem, dar asta nu înseamnă că am scăpat. Este un prim pas pentru noi şi mă bucur că a fost o atmosferă frumoasă, cu mulţi copii la meci”, a declarat Dragoş Dobrescu pentru handbalvolei.ro la finalul partidei.

www.handbalvolei.ro