Autoturism in flacari; coborare in rapel, pe franghie, de la aproximativ 10 metri, pentru salvarea mai multor persoane izolate; victima prinsa intre fiarele unei masini, in urma unui accident rutier; spital de campanie amenajat pentru acordarea primului ajutor unor raniti – acestea si multe altele – au fost imaginile prezentate astazi de catre angajatii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, cu ocazia Zilei Pompierilor.
Cei mai mici dintre oaspeti – copii cu varstele cuprinse intre trei ani si 10 ani – au fost incantati de spectacolul oferit, mai ales ca au fost lasati sa se urce in autospecialele cu care intervin pompierii in caz de sinistru.
Din tehnica expusa la ISU Prahova, nu a lipsit nici cea mai noua achizitie: autospeciala pentru interventii colective, in valoare de 1.145.884 de lei.

Ziua Pompierilor este sarbatorita in fiecare an, la data de 13 septembrie. In urma cu 164 de ani, pe Dealul Spirii din Bucuresti a avut loc ultima confruntare armata disputata pe teritoriul romanesc intre structuri militare ale Tarii Romanesti si un corp de armata otoman, la care a participat si compania de pompieri condusa de capitanul Pavel Zaganescu. Atunci, la data de 13 septembrie 1848, pompierii romani au dat dovada de un eroism iesit din comun, ramas ca moment de referinta pentru istorie.