Institutia Prefectului Prahova a primit o sesizare din care reiese ca primarul comunei Filipestii de Padure este presedintele Adunarii Generale a Asociatilor din S.C. Servicii Apa, Canal, Salubritate Filipestii de Padure, iar viceprimarul/consilier local este vicepresedintele Adunarii Generale a Asociatilor din aceiasi societate comerciala de interes local infiintata prin Hotararea Consiliului Local nr. 20/09.03.2011, ambii cu incalcarea prevederilor art. 87-(1) lit. e din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu toate modificarile si completarile ulterioare.
De asemenea, cei doi au si calitatea de membri in Consiliile de Administratie la institutiile publice-unitati de invatamant din unitatea administrativ-teritoriala, cu incalcarea prevederilor art. 87-(1) lit. d din acelasi act normativ.
Starea de incompatibilitate va fi constatata de secretarul comunei Filipestii de Padure printr-o propunere inaintata prefectului judetului Prahova, in conformitate cu atributiile secretarului prevazute de art. 91-(4) din Legea nr. 161/2003.