Doi atleti slaniceni participa, maine, in finala Campionatului Mondial de alergare montana, competitie care are loc in localitatea italiana Ponte di Legno, urbe aflata la 170 km de Milano. Cei doi sportivi care vor reprezenta tara noastra la mondialul italian sunt Adelina Georgiana Moroita si Marius Dumitru, ambii legitimati la clubul Telecom Petrom Slanic-CS Targoviste. Primul atlet care va intra in concursul de maine este Dumitru, in jurul orei 8.30 (ora Romaniei), urmand ca startul probei lui Moroita sa fie dat doua ore mai tarziu, obiectivul fiind o clasare pe locurile fruntase.
Elevii antrenorului Gheorghe Musat au obtinut dreptul de participare la intrecerea din „Cizma” in urma finalei Campionatului National, desfasurat la finele lunii august in satul Rusca, din judetul Suceava. Ei au fost nevoiti sa alerge pe un drum forestier, presarat cu resturi de vegetatie, finalul probei fiind la cabana Giumalau, din masivul Rodnei.
„Speram sa facem o figura frumoasa la concursul din Italia, mai ales ca sportivii mei sunt bine pregatiti. La ultimul mondial la care am participat am reusit un loc patru, prin Cosmin Caldaroiu, astfel ca de ce nu am obtine si acum un rezultat asemanator sau chiar mai bun”, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Musat, inainte de plecarea spre locul de desfasurare a intrecerii mondiale.
Cristi DAMIAN