Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în perioada 30 august – 2 septembrie 2012, în intervalul orar 0:00 – 4:00, se va întrerupe circulaţia pe DN Centura Bucureşti, la kilometrul 8+900 de metri, pe sensul autostrada A2 – DN1, în vederea montării unor grinzi la pasajul autostrăzii A3 Bucureşti – Braşov. Traficul rutier se va desfăşura astfel:
– Pe direcţia A2 – DN1, prin sensurile giratorii ale autostrăzii, cu ieşire în breteaua 8 a acesteia, care ajunge în DN Centura Bucureşti;
– Pe direcţia DN1 – A2, traficul va fi oprit pe perioade de cel mult 75 de minute, alternând cu intervale de minim 30 de minute, în care se va perimite circulaţia autovehiculelor.
Ca în fiecare an, la sfârşit de august, românii stabiliţi în străinătate, care în această lună s-au aflat în vacanţă în România, încep să plece. Va fi, aşadar, până duminică, trafic intens pe principalele drumuri care ies din ţară. De obicei, DN7 este cel mai aglomerat, către vama Nădlac. Ieri, la Sebeş, în judeţul Alba, s-a circulat foarte greu, în coloană, din cauza numărului mare de autovehicule, nevoite să reducă viteza la o trecere la nivel cu calea ferată şi în zona trecerilor pentru pietoni din municipiu.
Tot legat de DN7, amintim că în judeţul Arad, până în data de 20 octombrie 2012, în vederea executării unor lucrări la un pasaj de trecere la nivel cu calea ferată, circulaţia rutieră este întreruptă la kilometrul 540+248 de metri, între localităţile Tudor Vladimirescu şi Arad. Traficul rutier se desfăşoară deviat, din localitatea Tudor Vladimirescu – pe DJ682C – DJ709 – de unde se iese în Centura NV Arad.
De asemenea, în judeţul Vâlcea, tot pe DN7, traficul rutier se desfăşoară îngreunat între kilometrii 157 şi 239 (pe tronsonul Râmnicu Vâlcea – Piteşti), din cauza lucrărilor de întreţinere a suprafeţei carosabile. Între orele 06:00 – 12:00 şi 17:00 – 21:00 se circulă pe un fir, alternativ.
Un alt drum pe care se circulă intens este DN6. Pe acesta se execută lucrări de modernizare şi întreţinere şi, din această cauză, se formează mici coloane de autovehicule în zonele în care drumul este îngustat, iar traficul este dirijat cu semafoare sau de către lucrători de la drumuri, precum la Porţile de Fier I, în judeţul Mehedinţi, pe tronsonul Craiova – Cârcea – Caracal, la Stoeneşti, Pestra, Dăneasa şi Mihăeşti, în judeţul Olt şi în judeţul Teleorman, la Buzescu şi Roşiori de Vede.
Şi pe DN1 Ploieşti – Braşov, în zona Posada, la kilometrul 115+350 metri, un podeţ este în reparaţii, iar traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, semaforizat. Aici se formează coloane de maşini.
Având în vedere că, de regulă, cei care pleacă în străinătate pornesc la drum noaptea, le recomandăm să se odihnească înainte de a începe deplasarea, mai ales că prima parte a călătoriei este cea mai dificilă. Indicat este ca în dreapta şoferului să stea o persoană vigilentă care să îl atenţioneze atunci când observă obstacole, căruţe nesemnalizate şi pietoni pe carosabil.