Festivalul Dulceții este un eveniment național unde România își etalează bogăția gastronomică, turistică și etnografică, fiind organizat în Prahova, la Brebu, în perioada 1-2 septembrie, orele 10.00-18.00. Aici, producătorii și gospodinile din România își pot prezenta hărnicia şi priceperea în dulceţuri, compoturi şi sucuri naturale.
Vizitatorii vor putea degusta şi cumpăra mai variată gamă de dulceațuri românești, inclusiv celebra dulceața din fructe de soc, o rețetă specifică comunei Brebu.

Dulceața este adusă în Europa din țările arabe. Odată cu epoca medievală felurite arome ale dulcețurilor devin apanajul gastronomic al bancheturilor regești. Mult timp dulceața a fost considerată un produs de lux, numai descoperirea fabricării zahărului din sfecla de zahăr a condus la producția în masă a dulceții, ca mod de conservare a fructelor.
Comuna Brebu este gazda unicului festival din România care face onorul moștenirii rețetelor tradiționale de a găti dulceață.