Presedintele Traian Basescu a revenit, ieri, la Palatul Cotroceni, dupa 52 de zile de suspendare prin decizia Parlamentului din 6 iulie si dupa ce la referendumul de demitere din 29 iulie nu s-a intrunit cvorumul necesar pentru ca acesta sa fie validat. Presedintele, aflat intr-o masina escortata de alte vehicule ale SPP si Politie, a intrat in incinta Palatului Cotroceni prin poarta principala de la Platoul Marinescu. Seful statului a avut un program public anuntat pentru aceasta prima zi in urma revenirii in functie.
Printre primele lucruri asteptate ca Basescu sa le faca dupa reinstalarea la Palatul Cotroceni – care presupune si desigilarea biroului sau – este sa renumeasca in functie echipa sa de consilieri, in conditiile in care unii dintre ei si-au dat demisia imediat dupa suspendare, iar ceilalti au fost demisi in perioada interimatului lui Crin Antonescu.
Hotararea Curtii Constitutionale privind referendumul din 29 iulie a fost publicata, luni seara, in Monitorul Oficial, moment de la care presedintele Traian Basescu se putea reintoarce la Palatul Cotroceni, pentru reluarea mandatului. Hotararea 6 din 21 august a Curtii Constitutionale privind organizarea referendumului si rezultatele acestuia a fost publicata dupa aproximativ trei ore de la citirea actului in Parlament.