Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că traficul autovehiculelor pe DN22 (E87) Tulcea – Constanţa este în continuare oprit între localităţile Baia şi Mihai Viteazul din judeţul Tulcea. Măsura a fost luată de poliţiştii rutieri după ce un autotren încărcat cu aproximativ 7 tone de nitrat de amoniu s-a răsturnat pe partea carosabilă. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Vehiculul respectiv prezenta risc de explozie întrucât, în urma impactului, rezervorul acestuia s-a spart. Zona este în continuare asigurată, iar echipajele ISU acţionează pentru îndepărtarea pericolului.
Semnalăm, de asemenea, că astăzi, până în jurul orei 17.00, pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe sensul de mers către Capitală, între kilometrii 46 şi 44, se efectuează lucrări de asfaltare pe banda numărul 1 şi pe cea de urgenţă. Conducătorii auto care circulă pe acest tronson sunt sfătuiţi ca la trecerea prin zona amintită să reducă viteza, să mărească distanţa în mers între vehicule şi să se asigure la efectuarea manevrei de schimbare a benzii de circulaţie.
În judeţul Vâlcea, pe DN7, traficul rutier se desfăşoară îngreunat între kilometrii 157 şi 239 (pe tronsonul Râmnicu Vâlcea – Piteşti), din cauza lucrărilor de întreţinere a suprafeţei carosabile. Între orele 17:00 şi 21:00 se va circula pe un fir, alternativ, în ambele sensuri.
Şi pe DN6, în zona Porţile de Fier I (judeţul Mehedinţi) şi pe tronsonul Craiova – Cârcea – Caracal, la Stoeneşti, Pestra, Dăneasa şi Mihăeşti, în judeţul Olt, la Buzescu şi Roşiori de Vede, în judeţul Teleorman, se execută lucrări de modernizare şi întreţinere a suprafeţei carosabile. Din cauza faptului că drumul este îngustat, la această oră, în zonele menţionate există mici coloane de autovehicule.