Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (10:30), traficul de mărfuri este foarte intens pe principalele drumuri naţionale şi pe autostrăzi, din cauza restricţiei de circulaţie care va intra în vigoare la ora 11:00, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Reamintim că în urma avertizării cu cod portocaliu de caniculă pentru regiunile sudice şi vestice, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a interzis temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone în perioada 24 – 26 august 2012, în intervalul orar 11:00 – 20:00, pe drumurile naţionale din judeţele Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere. Sunt exceptate transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatură controlată, transporturile pentru tractări de vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, transporturile de produse provenite din exploatări agricole.

Pe DN6 se execută lucrări de modernizare şi întreţinere, iar uneori, la ore de vârf, se formează mici coloane de autovehicule în zonele în care drumul este îngustat şi sunt amplasate semafoare sau se circulă dirijat, cum ar fi Porţile de Fier I, în judeţul Mehedinţi, pe tronsonul Craiova –Cârcea –Caracal, la Stoeneşti, Pestra, Dăneasa şi Mihăeşti, în judeţul Olt, iar în judeţul Teleorman la Buzescu şi Roşiori de Vede.

De asemenea, în judeţul Vâlcea, tot pe DN7, traficul rutier se desfăşoară îngreunat între kilometrii 157 şi 239 (pe tronsonul Râmnicu Vâlcea – Piteşti), din cauza lucrărilor de întreţinere a suprafeţei carosabile. Lucrările vor dura până în luna octombrie a acestui an, iar între orele 06:00 –12:00 şi 17:00 – 21:00 se va circula pe un fir, alternativ.

Îngreunat se circulă şi în judeţul Olt, pe DN65, la ieşirea din municipiul Slatina către Craiova, unde până duminică, 26 august a.c., se vor executa lucrări pe podul peste râul Olt, iar traficul rutier se va desfăşura pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri.

Pe DN1 Ploieşti – Braşov, pe Valea Prahovei, traficul se desfăşoară cu viteză redusă la Buşteni, în zona trecerilor pentru pietoni. De asemenea, în zona Posada, la kilometrul 115+350 metri, unde un podeţ este în reparaţii, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, semaforizat. În acest punct s-au format mici coloane de maşini care, în a doua parte a zilei este posibil să se mărească. De aceea, către Braşov, recomandăm ruta alternativă DN1A Ploieşti –Cheia –Săcele.