Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră traficul rutier se desfăşoară normal pe majoritatea drumurilor naţionale, şi pe toate tronsoanele de autostrăzi, nefiind semnalate probleme deosebite de fluenţă a circulaţiei vehiculelor.
Informăm că, au fost deschise traficului rutier următoarele tronsoane de autostrăzi şi drumuri naţionale:
• Autostrada Bucureşti – Ploieşti – Secţiunea 1A Bucureşti – Moara Vlăsiei, între kilometrii 6+500 metri şi 19+500 metri;
– Secţiunea 1B Moara Vlăsiei – Ploieşti, între kilometrii 19+500 metri şi 62+500 metri.
• Tronsonul de autostradă Cernavodă – Medgidia, pe o singură cale, în lungime de 20 kilometri şi 491 metri.
• Sectorul Medgidia – Murfatlar, parte din tronsonul Medgidia – Constanţa, în lungime de 16 kilometri şi 350 metri.
• Varianta de ocolire a municipiului Constanţa între nodul rutier Ovidiu şi nodul rutier cu DN3, pe o lungime de aproximativ 11 kilometri.
În judeţul Caraş-Severin rămâne închisă varianta de ocolire a municipiului Caransebeş, la care se lucrează. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă şi varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate, pe vechea rută.
Temperaturile ridicate ne determină să recomandăm conducătorilor auto care călătoresc pe distanţe mari să alterneze perioadele de conducere cu pauze, pentru prevenirea instalării oboselii şi aţipirii la volan. De asemenea, deoarece viteza este una dintre cauzele principale de producere a accidentelor grave de circulaţie, recomandăm ca deplasările cu automobilul să se facă cu viteză încadrată în limite legale şi adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic. Totodată, nu trebuie omisă cuplarea centurilor de siguranţă de către toţi ocupanţii autovehiculelor.