Mii de angajati participa, lunar, la actiunile de instruire

Peste 7.000 de intreprinderi au organizat, in anul 2010, instruirea angajatilor proprii prin intermediul cursurilor de formare sau perfectionare profesionala continua, rata de participare la astfel de instruiri fiind de 41,2 la suta, conform cercetarii Institutului National de Statistica. Acest prag a fost depasit in activitatile de intermedieri financiare si asigurari (64,2 la suta), tranzactii imobiliare (47,5 la suta), comert cu ridicata si cu amanuntul (46,6 la suta) productia si furnizarea energiei electrice si termice (46 la suta). De cealalta parte, cele mai mici rate de participare la cursuri au fost inregistrate in sectorul prestarilor de servicii (19 la suta) si cel de constructii (21,8 la suta).

Numarul abonatilor UPC Romania, in crestere

La sfarsitul trimestrului II din acest an, compania UPC Romania inregistra 1,147 milioane de utilizatori, in crestere cu 23.000 de utilizatori comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, potrivit datelor comunicate de Liberty Global. Astfel, numarul abonatilor la serviciile de internet a ajuns, in trimestrul II din acest an, la peste 306.400, in crestere cu 3,2 la suta fata de primul trimestru din 2012. In ceea ce priveste cifra de afaceri a UPC Romania raportata Ministerului Finantelor, aceasta a fost, in anul trecut, de 103,4 milioane de euro, in scadere cu 7,6 la suta fata de 2010, iar pierderea neta s-a ridicat la 73,5 milioane de euro, in scadere cu 52,8 la suta comparativ cu anul 2010.

Munca la negru nu a disparut

In urma controalelor intreprinse in luna iunie 2012, functionarii Inspectoratului Teritorial de Munca Prahova au depistat 10 operatori economici in sectiile carora lucrau, fara forme legale de angajare, 16 persoane. In consecinta, firmele in cauza au fost sanctionate contraventional cu suma de 160.000 de lei, in total. De asemenea, in cazul unei societati comerciale unde au fost depistate 5 persoane care munceau la negru, deoarece o astfel de fapta intruneste conditiile unei infractiuni, au fost instiintate Inspectoratul de Politie al Judetului Prahova si Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti.

Inmatricularile noi de vehicule sfideaza criza

In prima jumatate a acestui an, inmatricularile noi de vehicule rutiere destinate transportului pasagerilor au inregistrat o crestere cu aproape 40 la suta, comparativ cu perioada similara a anului anterior, conform datelor
Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor, cresterile consemnate au fost de 31,7 la suta, in perioada mentionata, procentul cel mai mare (34,3 la suta) fiind inregistrat la categoria autocamioane.