Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice, au executat ieri un control privind legalitatea efectuării transportului de material lemnos pe raza de competenţă a Secţiei Rurale de Poliţie nr. 7 Cocorăştii Colţ.
Cu această ocazie au fost controlate 12 autovehicule şi 3 atellaje hipo, valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate fiind de 4.000 lei.
Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de aproximativ 35 mc material lemnos.

C. Ionel a fost depistat pe D.N. 1 A în localitatea Cocorăştii Colţ, în timp ce transporta cu un ansamblu auto cantitatea de 12,6 mc lemn foc din specia fag şi brad. Materialul lemnos transportat nu corespundea din punct de vedere cantitativ şi al speciei cu datele înscrise în avizul de însoţire prezentat de conducătorul auto, motiv pentru care a fost luată măsura confiscării.
Totodată, pe D.J. 101 A, în localitatea Măneşti, a fost depistat A. Constantin, care transporta cu un ansamblu auto cantitatea de 22 mc lemn lucru din specia plop, fără aviz de însoţire.
Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.
Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 2 Băicoi l-au depistat în flagrant pe raza comunei Floreşti pe A. Doru din comuna Măgureni, care transporta cu ajutorul unei căruţe, material lemnos pentru care nu deţinea documente de însoţire.
Cantitatea de 0,9 mc lemn esenţă stejar care a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul depistat a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei.
Şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Comunale Filipeştii de Pădure au acţionat ieri în vederea combaterii delictelor silvice, cu această ocazie depistând patru persoane din comuna Filipeştii de Pădure, care sustrăseseră 14 arbori specie gorun şi carpen, dintr-o pădure aflată în zonă.
Cele patru persoane depistate au fost sancţionate contravenţional, iar cantitatea de 2,5 mc material lemons a fost predată reprezentantului Ocolului Silvic Câmpina.