Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră traficul rutier se desfăşoară normal pe majoritatea drumurilor naţionale, nefiind semnalate probleme deosebite de fluenţă.
Informăm, de asemenea, că este deschisă circulaţia pe DN7C Transfăgărăşan, între km 0+000, localitatea Bascov din judeţul Argeş şi km 151+955, intersecţie cu DN1 Braşov – Sibiu, judeţul Sibiu. Pe tronsonul amintit se poate circula până în data de 31 octombrie 2012.
Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să respecte semnalizarea rutieră existentă, deoarece pe traseu sunt restricţii şi zone periculoase. Precizăm, totodată, că pe sectorul cuprins între km 104+000 şi km 130+000 (Bâlea Cascadă) este interzisă circulaţia pe timpul nopţii, între orele 21.00 şi 07.00.
Date fiind temperaturile ridicate din aceste zile, le recomandăm conducătorilor auto care călătoresc pe distanţe mari, să alterneze perioadele de conducere cu pauze de aproximativ 15-30 de minute, pentru prevenirea instalării oboselii şi, implicit, a aţipirii la volan, situaţie extrem de periculoasă care poate duce la pierderea controlului autovehiculului şi la producerea unor grave accidente de circulaţie.
Totodată, recomandăm celor de la volan să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să nu se angajeze în depăşiri riscante. De asemenea, cei care încheie coloane de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza.