În data de 21.07.2012, prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgeţă 112, a fost anunţat un incendiu la fondul forestier administrat de către Direcţia Silvică Prahova, în zona denumită „Creasta cu Zâmbrii”, de pe versantul prahovean al Masivului Bucegi între Claia Mare şi linia de telecabina Buşteni – Babele, într-o zonă greu accesibilă, cu o panta de 80%, intr-o arie naturala protejata, de interes european (ROSCI0013 – sit natura 2000) respectiv Rezervatia Naturală Abruptul Prahovean.
În data de 23.07.2012, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova a obţinut aprobarile necesare pentru intervenţia unui elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Cu ajutorul elicopterului s-au aruncat saci cu apă pentru răcirea zonei de ardere şi s-a reuşit localizarea incendiului.
După terminarea intervenţiei de stingere din aer se va realiza o fâşie de protecţie pentru izolarea zonei incendiate. Acest lucru se va face de către personal specializat al Directiei Silvice Prahova, fiind asigurat cu echipament specific pentru alpinism, prin grija Serviciului Salvamont Buşteni şi a Inspectoratului Judeţean de Jandarimi Prahova.
În acţiunea de localizare şi lichidare a incendiului alături de pompieri militari intervin angajati ai Garzii Naţionale de Mediu, Salvamont Busteni, Direcţia Silvica Prahova, Administraţia Parcului Natural Bucegi, Instituţia Prefectului.
În momentul transmiterii acestui comunicat, incendiul arde mocnit, existând două focare, intervenţia concentrându-se pentru stingerea acestora.
În funcţie de evoluţia evenimentului vom reveni cu date suplimentare.