În ziua de 17.07.2012, poliţişti din cadrul Sectiei nr. 1 Politie au organizat si desfăşurat o actiune in zona Halelor Centrale Ploiesti, in vederea estomparii fenomenului infractional, a depistarii persoanelor care practica comertul ilicit stradal, in vederea prevenirii talhariilor, cersetoriei, furturilor din buzunare si autoturisme si in scopul prevenirii victimizarii minorilor.
Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat 12 sanctiuni contravenţionale în valoare de 3900 lei şi au întocmit un dosar penal
Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 8640 lei.
– C. STEFAN din Ploiesti a fost depistat pe str. Grivitei in timp ce conducea o autoutilitara, transportand 280 kg mere fara a poseda documente de provenienta. Acesta a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 12/1990, iar bunurile transportate au fost ridicate in vederea confiscarii.
– G. TUDOR din com. Barcanesti a fost depistat in timp ce conducea un autoturism, transportand marfă fara a detine documente de provenienta. Acesta a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 12/1990, iar bunurile transportate au fost ridicate in vederea confiscarii.
– S. MARIAN din com. Brazi a fost depistat avand depozitata cantitatea de 190 kg de pepeni verzi intr-un autoturism, fara a detine documente de provenienta in conditiile legii. Acesta a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 12/1990, iar bunurile transportate au fost ridicate in vederea confiscarii.
– R. MIHAI a fost depistat in timp ce comercializa mai multe articole de imbracaminte inscriptionate cu marca fara a poseda certificat de conformitate eliberat de firma producatoare sau reprezentantii legali ai acesteia pe teritoriul Romaniei. Persoanei in cauza i-a fost intocmit dosar penal conform Legii nr. 84/1998.