Echipa nationala de baschet feminin a Romaniei va disputa astazi, la Targoviste, meciul impotriva Germaniei, din cadrul preliminariilor turneului final al Campionatului European din 2013. Meciul se va disputa in Sala Sporturilor din Targoviste, incepand cu ora 18:00. Aflata in campania de calificare pentru EuroBasket Women 2013, echipa pregatita de Dan Fleseriu mizeaza pe sprijinul publicului targovistean in meciul cu Germania, important pentru a ramane in cartile calificarii la turneul final din Franta.
Antrenorul echipei tricolore mai crede in calificarea la Campionatul European din Franta de anul viitor, insa e constient ca sansele s-au micsorat dupa infrangerea din Suedia, scor 93-78.
„Sansele noastre s-au diminuat, mai ales fiindca acum calificarea nu mai depinde exclusiv de noi, ci si de rezultatele celorlalte echipe, insa eu cred in continuare cu tarie ca putem ajunge in Franta, la competitia de anul viitor. Sper ca fetele sa reuseasca sa se concentreze la meciurile viitoare, pentru ca nu ne mai permitem pasi gresiti, in niciun caz pe teren propriu”, a declarat antrenorul nationalei, Dan Fleseriu pentru situl Federatiei de Baschet.
Nationala Romaniei va mai juca la Targoviste si meciul retur cu Bulgaria, programat pe 14 iulie. Pana la acea partida, echipa tricolora va mai juca in deplasare, impotriva Spaniei, pe 11 iulie,
la Madrid.