Aseara, in jurul orei 23:00, Dispeceratul Sectiei nr. 3 Politie Ploiesti a fost sesizat prin S.N.U.A.U. „112” cu privire la faptul ca o femeie a fost injunghiata de un barbat intr-un parc din zona de vest a municipiului Ploiesti.
In baza sesizarii la fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Sectiei 3 Ploiesti, care au gasit o femeie intinsa pe trotuar care prezenta urme de sange. La aproximativ 25 m de locul in care se afla femeia, lucratorii de politie au observat un barbat cu un cutit in mana, care a fugit la vederea politistilor.
Barbatul a fost somat sa se opreasca, insa acesta nu a tinut cont de somatia oamenilor legii. Unul dintre politisti a procedat la urmarirea acestuia. Suspectul a fost prins imediat, insa acesta isi provocase mai multe plagi la nivelul toracelui prin injunghiere.
Barbatul a fost identificat in persoana lui M. Alexandru, de 49 de ani, din Ploiesti. Din primele cercetari ale politistilor a rezultat ca acesta si-a injunghiat sotia, pe M. Cristina, de 39 de ani, din Ploiesti, intrucat urmau sa divorteze.
Cele doua persoane au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgente Ploiesti. Ulterior, medicul legist a concluzionat ca viata celor doi a fost pusa in pericol.
A fost sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova.
Cercetarile continua sub coordonarea Parchetului sub aspectul savarsirii tentativei la infractiunea de omor calificat.