La data de 22.06.2012, ora 20.20, politisti din cadrul Sectiei 4 Ploiesti au fost sesizati cu privire la faptul ca un caine din rasa AMSTAFF a muscat un copil de 12 ani.
In temeiul sesizarii la fata locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Sectiei 4 Politie care a efectuat verificari si investigatii. Din primele cercetari efectuate a rezultat ca incidentul a avut loc in zona pietii agoalimentare din zona de sud a Ploiestiului. in jurul orei 20.15. B. Petre, din Ploiesti, plimba un caine rasa AMSTAFF, incadrat in categoria cainilor periculosi, iar la un moment dat cainele si-a smuls botnita, s-a smucit din lesa si a muscat de piciorul drept un minor de 12 ani, care tranzita zona, nefiind insotit de parinti.
S-a solicitat interventia ambulantei, care l-a transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiesti, unde i s-au acordat ingrijiri medicale de specialitate, nefiind necesara internarea acestuia.
Cainele implicat in incident este luat in evidenta canina, indeplinind toate conditiile legale.
Cercetarile sunt continuate de catre lucratorii Sectiei de Politie nr.4, in cauza fiind intocmite acte premergatoare pentru comiterea infractiunii prev. si ped. de art.11, al.1, din O.U.G.55/2002.