Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora (12.15) traficul rutier se desfasoara normal pe majoritatea drumurilor nationale importante si autostrazi, nefiind anuntate probleme deosebite de fluenta sau blocaje.
Reamintim ca in vederea indepartarii bolovanilor cazuti de pe versantii muntosi in plasele de sustinere, circulatia rutiera pe DN7 Ramnicu Valcea – Sibiu va fi intrerupta in cursul acestei zile pentru intervale scurte de timp, la kilometrul 200+400 metri, pe Valea Oltului, in zona localitatii valcene Lotrisor. Recomandam conducatorilor auto sa ramana in coloana si sa respecte indicatiile politistilor rutieri prezenti la fata locului.
Precizam ca traficul autovehiculelor pe DN7 Deva – Simeria a revenit, incepand de azi-dimineata, la normal. Amintim ca, pentru a se permite executarea unor lucrari la trecerea la nivel cu calea ferata situata la km 382+400 de metri (in judetul Hunedoara), circulatia rutiera s-a desfasurat in zilele trecute pe un fir, alternativ in ambele sensuri.
Tinand cont de faptul ca temperaturile sunt in continuare foarte ridicate, ii sfatuim pe conducatorii auto care se deplaseaza pe distante mari sa faca periodic pauze de conducere, pentru prevenirea instalarii oboselii si, implicit, aparitiei atipirii la volan. De asemenea, le recomandam sa nu se hazardeze in depasiri riscante si sa nu consume bauturi alcoolice inainte de a urca la volan.