Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca pana la aceasta ora (12:15) nu au fost semnalate tronsoane de drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza unor accidente rutiere si nici probleme deosebite de fluenta a traficului rutier pe nicio artera importanta din tara.
Reamintim ca traficul rutier pe DN64 este intrerupt pe portiunea kilometrica 134+830 metri – 134+880 metri, in zona localitatii valcene Olanesti, din cauza alunecarilor de teren. Se circula pe o artera paralela (strada Forestierilor).
Informam totodata ca in judetul Caras-Severin ramane inchisa varianta de ocolire a municipiului Caransebes, la care se lucreaza. Autovehiculele circula pe rute locale, prin oras. In acelasi judet, din cauza unei alunecari de teren, este inchisa si varianta de ocolire Domasnea, iar traficul rutier se desfasoara pe DN6, prin localitate, pe vechea ruta.
De precizat si faptul ca Transfagarasanul este inchis in perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe portiunea cuprinsa intre Piscu Negru (judetul Arges, km 104) si Balea-Cascada (judetul Sibiu, km 130+800 metri).
Le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza in limite legale, adaptata permanent conditiilor de drum si trafic, sa nu se lanseze in efectuarea manevrelor de depasire decat dupa o temeinica asigurare si sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de vehiculul dinainte, in asa fel incat la nevoie oprirea sa se poata face in siguranta.
De asemenea, atentionam in privinta pericolului aparitiei oboselii la volan si, implicit, a atipirii, din cauza temperaturilor foarte ridicate. Este absolut necesar ca la primele semne de oboseala (clipire frecventa, moleseala) conducatorul auto sa opreasca autovehiculul intr-o parcare sau in afara partii carosabile (acolo unde este permis) si sa se odihneasca pana la refacerea completa a capacitatilor psiho-motorii necesare conducerii in siguranta.