Aseara, la sediul Asociatiei Judetene de Fotbal (AJF) Prahova, s-a desfasurat prima lectie la noua scoala de arbitri, in organizarea Comisiei Judetene a Arbitrilor “Dr. Emil Vlaiculescu” – for condus de ploiesteanul Marian Deaconu. Insa, cei care doresc sa imbratiseze meseria de arbitru inca se mai pot inscrie, depunand o cerere in acest sens la sediul AJF (strada Pielari, nr. 5, in imediata apropiere a stadionului „Ilie Oana”). Cursurile vor dura maximum o luna si jumatate, iar la inceputul lunii septembrie absolventii vor oficia la primele meciuri, cand vor fi delegati la partidele de juniori.

Vispestiul s-a impus in fotbalul jucat pe sintetic

Daca in fotbalul pe teren mare nu au reusit sa se impuna in campionatul judetean, fotbalistii echipei AS Vispesti s-au revansat in cel jucat pe teren sintetic. La finele saptamanii trecute, s-a incheiat sezonul 2011-2012, iar titlul de campioana a revenit formatiei AS Vispesti 2010, care a acumulat cu sapte puncte mai mult decat urmatoarea clasata. In urma acestui succes, jucatorii campioanei s-au calificat pentru turneul final, organizat la Deva incepand cu 5 iulie. Insa, emotiile celor de la Vispesti nu au luat sfarsit pentru ca, maine (20 iunie, ora 19:50), vor disputa finala cupei Ligii Mini Fotbal, urmand sa intalneasca formatia Meriem.

Romania a castigat Campionatul European

Nu este vorba despre echipa de seniori antrenata de Victor Piturca, ci de reprezentativa de pompieri a tarii noastre, care la finele saptamani trecute a castigat Campionatul European, desfasurat in judetul nostru. Ultimul act al competitiei s-a disputat pe stadionul „Ilie Oana”, iar pompierii fotbalisti ai tarii noastre au dispus de colegii din Franta cu scorul de 1-0, gratie reusitei semnate de fundasul central Laurentiu Neagu, in minutul 92. Marcatorul golului este jucator activ la gruparea de Liga a III-a Urban Titu, iar in trecut a evoluat si pentru echipa Petrolul Ploiesti. In meciul din finala, tehnicianul Victor Sicoie a folosit urmatorii jucatori: Kaltenbek – Gae, Chiva, Enache, Neagu, Sandu, Corcoveanu (54 Argaseala), Chiortan, Doltea (89 Stamin), Gavrila (78 Luta), Bala.

Arbitru lovit la Balta Doamnei

In ultima etapa disputata in cadrul campionatelor judetene a avut loc un nou incident, un arbitru fiind lovit. La jocul dintre AS Balta Doamnei si AS Potigrafu (Liga C, seria Ploiesti), centralul Bogdan Banu a fost lovit de un jucator al primei echipe mentionate, in minutul 28 al partidei, ceea ce a condus la intreruperea meciului. Pana atunci, centralul originar din Ploiesti a acordat sase cartonase, patru galbene si doua rosii, toate jucatorilor locali. Aceste incidente, dar si cele de la Pantazi, de sapatamana trecuta (atunci a fost lovit arbitrul Emil Mateescu), vor fi analizate de Comisia de Disciplina din cadrul AJF Prahova in sedinta de maine.

Grupaj realizat de Cristi DAMIAN