Datorita continutului mare de fibre, varza se poate folosi cu succes in tratarea constipatiei sau a digestiei dificile. De asemenea, are un efect de stimulent imunitar si ajuta la reglarea temperaturii corpului.
Curele cu suc de varza sunt bune si pentru tratarea arteriosclerozei. Datorita continutului caloric foarte redus, varza este recomandata in dietele hipocalorice, fiind des folosita pentru tratarea obezitatii. Regleaza tensiunea arteriala, fiind benefica in special hipotensivilor.
INFOMEDICA
WWW.REDUCTOSTART.RO. ReductoStart este primul program educational desfasurat la nivel national care furnizeaza toate informatiile necesare evaluarii cauzelor si efectelor supraponderalitatii, oferind in acelasi timp solutii pentru prevenirea si tratamentul corect al acestei probleme. Noul site ReductoStart promoveaza o solutie pentru slabit controlat, bazata pe consultul medical si, in consecinta, in opozitie cu metodele populare. www.reductostart.ro abordeaza rational si cuprinzator problema excesului de greutate, oferind explicatiile necesare unui program de slabire, o serie de instrumente de lucru, informatii complete despre diete, activitate fizica si alte metode pentru slabit, liste cu cabinetele medicale implicate in program si un forum public pentru discutii.
DEPRESIE. Cercetatorii olandezi au constatat ca exista o legatura directa intre Internet si depresie. Studiul, realizat pe subiecti tineri, a relevat ca utilizarea intensa a Internetului reprezinta un indicativ pentru o depresie accentuata si o scadere drastica a rezultatelor scolare in cel mult sase luni. Autorii studiului au constatat ca dependentii de Internet petrec, saptamanal, aproximativ 26 de ore in fata monitorului. Ei au precizat ca parintii au un rol important in prevenirea dependentei de Internet, sugerand ca acestia trebuie sa discute cu minorii atunci cand observa o utilizare excesiva a computerului.
ANOREXIA. Una dintre cele mai grave boli mintale, anorexia, ar putea avea cauze genetice, arata rezultatele unui recent studiu. Potrivit acestuia, 56% din riscul de a dezvolta un dezechilibru de alimentatie se mosteneste genetic.
Anorexia are cea mai mare rata a mortalitatii dintre toate bolile mintale, determinandu-i pe bolnavi sa se teama excesiv de ingrasare si sa arate aversiune fata de mancare.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU PINTILIE, Graziella CHITU, Ana-Maria VALUTA