Activitatile vor demara in ziua de 9.06.2012 incepand cu ora 12.00, cand vor fi preluate buletinele de vot de catre presedintii sectiilor de votare.

Pe toata durata desfasurarii alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale, va fi asigurata ordinea si siguranta publica la sectiile de votare, fara a fi neglijate zonele cu posibil potential contraventional si infractional, unde se va interveni prompt la orice solicitare privind incalcarea normelor legale.

In ziua votarii, paza si ordinea publica va fi asigurata la 614 sectii de votare, si in zonele adiacente acestora, in aceste misiuni fiind angrenati 1.236 angajati ai structurilor teritoriale ale Ministerului Administratiei si Internelor.

Dintre acestia, 484 sunt politisti, 430 jandarmi, 244 lucratori ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta si alte structuri, iar 78 sunt de la unitati de invatamant ale M.A.I.

In paralel, 546 de lucratori M.A.I vor actiona pentru asigurarea ordinii publice si respectarea prevederilor legale, totodata fiind constituite rezerve operative si interventie in care vor actiona 260 de lucratori din structurile teritoriale ale M.A.I.

In ziua alegerilor, Politia Prahoveana va organiza, atat individual, cat si impreuna cu Autoritatea Rutiera Romana filtre rutiere, in vederea prevenirii turismului electoral.

Ministerul Administratiei si Internelor asigura populatia ca va actiona ferm fata de orice incalcare a legii si va manifesta echidistanta indiferent de calitatea celor care incalca normele legale in vigoare.

Persoanele care au cunostinta despre savarsirea unor fapte de natura contraventionala sau penala care pot aduce atingere bunei desfasurari a procesului electoral, sunt rugate sa apeleze de indata numarul unic de urgenta „112”.