Anul 2012 reprezinta pentru autoritatile administratiei publice judetene si pentru specialistii care activeaza in cadrul directiilor generale implinirea a 15 ani de cand a fost constituit, printr-un act oficial, „serviciul public specializat pentru protectia copilului”.
Aniversarea va fi marcata de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova prin organizarea evenimentului „Zilele D.G.A.S.P.C.”, in perioada 13-15 iunie 2012.
Evenimentul va fi structurat pe doua componente, in doua locatii diferite:
1. Hotel ,,Rina” Sinaia
Vor avea loc dezbateri pe teme de actualitate in domeniul protectiei copilului.
Sunt invitati reprezentanti ai Directiei Generale Protectia Copilului, Oficiului Roman pentru Adoptii, Consiliului Judetean Prahova, precum si secretarii consiliilor judetene si directorii directiilor de asistenta sociala si protectia copilului din tara.
Cu aceasta ocazie, invitatii vor viziona si un spectacol sustinut de copiii din centrele de plasament din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova si vor vizita doua unitati de protectie aflate in structura institutiei noastre: un centru rezidential pentru copii, Centrul de Plasament Campina, si o unitate pentru adulti, Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane Adulte cu Handicap Mislea.

2. Sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova
Copiii si adultii cu handicap din unitatile rezidentiale ale institutiei vor sustine un spectacol ce va cuprinde momente de dans, teatru, poezie etc.
De mentionat este si faptul ca va fi organizata si o expozitie ce va cuprinde tablouri din hartie si seminte, goblenuri, tricotaje, macrameuri, exponate din lemn, picturi pe sticla, bijuterii, obiecte confectionate din sarma si sfoara, aplicatii din seminte pe panza de sac, figurine din ipsos, felicitari quilling etc., persoanele interesate putand cumpara obiectele expuse.
De asemenea, beneficiarii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova, ajutati de instructorii de educatie si ergoterapie, vor prezenta modul in care se realizeaza produsele expuse, publicul doritor putand fi implicat in diverse etape.

Pe intreaga perioada de desfasurare a evenimentului vor fi distribuite materiale informative referitoare la centrele si serviciile din structura institutiei.