La data de 4.06.2012, Dispeceratul Politiei Municipiului Ploiesti a fost sesizat cu privire la faptul ca in jurul orei 11.00, o minora in varsta de 12 ani, din Ploiesti, a fost muscata de un caine din rasa ciobanesc german care a iesit din curtea unei societati comerciale din localitate.
Din cercetarile politistilor a rezultat ca respectivul caine de paza nu avea nici lesa, nici botnita, iar paza societatii era asigurata de un agent de paza.
La fata locului s-a pezentat un echipaj al Ambulantei Ploiesti, care a transportat-o pe minora la Spitalul de Boli Infectioase Ploiesti, unde i-a fost administrat vaccin tetanic, fara a fi necesara internarea.
Totodata, la fata locului s-a deplasat un inspector din cadrul Administratiei Parcului „Constantin Stere” din Ploiesti – Compartiment Ocrotirea Animalelor si Mediului, cainele fiind luat in custodia Administratiei Parcului pentru efectuarea de investigatii medicale.
In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de „neluare a masurilor de prevenire a atacului canin de catre proprietarul cainelui sau detinatorul temporar al acestuia”, cercetarile urmand a fi continuate in vederea stabilirii categoriei in care urmeaza a fi incadrat cainele si pentru a se stabili cu exactitate imprejurarile comiterii faptei.