Programul educational „Patrula de reciclare”, desfasurat in perioada 15 noiembrie 2011 – 15 iunie 2012, isi anunta castigatorii din cele 7 judete inscrise in program. Astfel, cele 11 institutii de invatamant din judetul Prahova inscrise in program au fost premiate in cadrul unei ceremonii desfasurate astazi la Inspectoratul Scolar Judetean Prahova.
In cadrul festivitatii organizatorii au multumit celor peste 300 copii din judetul Prahova inscrisi in „Patrula de reciclare”, profesorilor coordonatorii, precum si comunitatilor care au sustinut unitatile de invatamant participante in acest proiect. Premiile locale, castigate de unitatile de invatamant participante din judet sunt oferite de Philips si Indesit, membrii fondatori ai Asociatiei RoRec.
Institutia castigatoare a premiului pentru cea mai mare cantitate colectata/elev este Scoala cu clasele I-VIII George Emil Palade din Ploiesti, cu 103,86 kg DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) colectate pe parcusul desfasurarii programului. Institutia a fost premiata cu aparatura necesara dotarii unui laborator audio/video: ecran de proiectie, proiector, dvd player si boxe.
Premiul pentru cel mai activ profesor coordonator a fost oferit dnei Iustina Ionela Necula, de la Grupul Scolar Agromontan Romeo Constantinescu din Valenii de Munte, care a primit un aparat foto digital din partea organizatorilor. Tot in cadrul ceremoniei de premiere a fost anuntat si premiul pentru cea mai proactiva echipa, care a revenit Grupul Scolar Agromontan Romeo Constantinescu din Valenii de Munte, carora le-a fost oferit un DVD player din partea partenerului Philips.
De asemenea, Scoala cu clasele I-VIII George Emil Palade din Ploiesti a primit premiul special pentru cea mai mare cantitate colectata totala din tara – 2.596,6 kg, constand intr-o imprimanta multifunctionala.

Prin intermediul acestui program, organizatorii au pus la dispozitie un sistem de colectare DEEE accesibil, avand ca scop principal incurajarea obiceiului de colectare selectiva. In plus, programul are si o componenta educationala puternica, prin care ajuta elevii sa inteleaga unele dintre cauzele poluarii mediului si sa constientizeze faptul ca reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi.
Programul sustine eforturile comune ale Asociatiei, autorittatilor locale si membrilor RoRec de a crea o infrastructura coerenta de colectare DEEE, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kg DEEE colectate de fiecare locuitor, anual.