Centrul INFOTRAFIC din IGPR informeaza ca, la aceasta ora, nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi blocate din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluenta circulatiei auto. Precizam ca, deocamdata, traficul rutier se desfasoara in conditii normale atat pe DN1 Brasov – Bucuresti, cat si pe Autostrada Soarelui. Pe DN1 circulatia auto s-a intensificat in zona montana, pe sensul spre Capitala. Daca in a doua parte a zilei aceasta importanta artera se va aglomera, automobilistii sunt sfatuiti sa foloseasca ruta DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte.
Amintim ca peste 2.100 de politisti rutieri vor actiona si astazi la nivel national, pentru a asigura un trafic rutier in siguranta. Politistii vor folosi peste 430 aparate de monitorizare a traficului, urmarind in special prevenirea si combaterea vitezei. O atentie deosebita va fi acordata arterelor ce converg dinspre litoral, precum si tronsonului Valea Prahovei – Bucuresti al DN1. Pentru o buna monitorizare a circulatiei rutiere, politistii vor fi sprijiniti si din aer de doua elicoptere apartinand Inspectoratului General de Aviatie din cadrul M.A.I.
Semnalam ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis astazi o atentionare cu cod galben de vreme rea pentru intervalul 5 iunie, ora 10.00 – 6 iunie, ora 18.00, fiind vizate toate zonele tarii. Potrivit ANM, instabilitatea atmosferica se va accentua incepand din vestul tarii si va cuprinde maine toate regiunile, iar miercuri se va manifesta cu precadere in jumatatea de est a teritoriului.
Vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie, izolat caderi de grindina si averse ce vor avea si caracter torential. Cantitatile de apa vor depasi local 20 – 25 l/mp si izolat, 50 – 60 l/mp, in special in zonele deluroase si montane, precum si in regiunile nordice.
Participantii la trafic sunt sfatuiti sa adopte o maniera de condus preventiva, sa respecte regulile de circulatie si sa nu urce la volan daca au consumat bauturi alcoolice.