Centrul de Training Regional Prahova al Fundatiei Motivation Romania, cu sediul in strada Ghe. Gr. Cantacuzino, nr. 48, Ploiesti, anunta desfasurarea seminarului „Prescrierea, pozitionarea si adaptarea scaunului rulant” pentru instruirea specialistilor kinetoterapeuti, privind echipamentele de mobilitate destinate persoane cu dizabilitati. La actiune vor participa 10 persoane cu dizabilitati locomotorii, membri de familie si 10 specialisti kinetoterapeuti. Seminarul va avea loc joi, 31 mai 2012, incepand cu ora 9:00, la sala de kinetoterapie Motivation din strada Curcubeului nr. 46, Ploiesti.

Evenimentul are loc in cadrul proiectului „Rotile Schimbarii – Catre Servicii Adecvate pentru Utilizatorii de Scaun Rulant”, finantat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internationala. Proiectul este implementat in perioada 2011-2014 si are ca scop reducerea numarului de utilizatori de fotoliu rulant imobilizati la domiciliu si stimularea participarii acestora la activitati sportive, culturale si recreative.

In cadrul proiectului, reprezentanti ai persoanelor cu dizabilitati locomotorii, profesionisti din domeniul medical si reprezentanti ai ONG-urilor, precum si initiatori ai politicilor publice vor fi informati cu privire la importanta pozitionarii corecte, a prescrierii adecvate de echipamente de mobilitate personalizate si a distribuirii lor, pentru ca utilizatorii de scaun rulant sa atinga un nivel maximum de sanatate si independenta.

Seminarul urmareste instruirea terapeutilor de catre un kinetoterapeut si un instructor utilizator de fotoliu rulant, in ceea ce priveste partea de prescriere, pozitionare si adaptare a echipamentului de mobilitate. Tema va fi prezentata atat sub aspect teoretic, prin oferirea informatiilor necesare, cat si sub aspect practic, prin exercitii si demonstratii. Participarea este gratuita.