Asociatia SM Speranta Prahova marcheaza Ziua Internationala a Sclerozei Multiple, prin organizarea unui eveniment care va avea loc miercuri, 30.05.2011, cu incepere de la ora 12:00, in Parcul Aurora – Vest, Ploiesti.
In cadrul evenimentului vor fi impartite pliante informative legate de scleroza multipla si de problemele intampinate de cei diagnosticati cu aceasta maladie. Totodata, membrii asociatiei noastre vor lansa baloane special inscriptionate.
Ziua Internationala a Sclerozei Multiple se serbeaza in ultima zi de miercuri a lunii mai, incepand din 2009, la ultima editie, cea din 2011, derulandu-se campanii de constientizare a opiniei publice in ceea ce priveste scleroza multipla, in 73 de tari din intreaga lume.
In acest an, aceasta campanie este coordonata la nivel global de catre Federatia Internationala de Scleroza Multipla (https://www.worldmsday.org/1000-faces/what-am-i/). Tema centrala va fi „Traiesc cu Scleroza Multipla”, iar persoanele diagnosticate sau care sunt afectate de aceasta boala, sunt invitate sa desfasoare diverse activitati prin care se doreste cresterea gradului de informare a populatiei, prin intermediul lansarii a 3 mesaje-cheie legate de scleroza multipla, si anume:
1. Nu exista o cauza unanim recunoscuta sau un tratament de vindecare pentru scleroza multipla.
2. In cele mai multe cazuri, simptomele debuteaza la persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani si se pot manifesta intreaga viata, ducand de multe ori la dizabilitati permanente, locomotorii sau senzoriale.
3. Simptomele sclerozei multiple variaza de la persoana la persoana.