In aceasta dimineata, politistii Serviciului de Investigatii Criminale, impreuna cu lucratori din cadrul Politiei Municipiului Ploiesti si luptatori din cadrul Serviciului pentru Interventie Rapida, au efectuat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, perchezitii la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea de infractiuni cu violenta.
Perchezitiile au vizat sase locuinte din Ploiesti, folosite de persoane suspectate ca au fost implicate in ziua de 21.05.2012 intr-un incident pe raza comunei Puchenii Mari, incident soldat cu vatamarea a doi localnici.
In ziua respectiva, B. Catalin se afla in centrul satului Pietrosani, in curtea unei societati comerciale, si consuma bauturi alcoolice impreuna cu mai multi consateni.
La un moment dat, in fata localului au oprit doua autoturisme din care au coborat mai multi barbati, care aveau asupra lor obiecte contondente, si care i-au agresat pe cei din curtea localului. Doi dintre barbatii care se aflau in local au fost loviti cu corp dur in zona capului.
Dupa cateva minute, suspectii care venisera cu cele doua autoturisme au plecat, luneta si un geam lateral dreapta al unuia din autoturisme fiind sparte in altercatie.
La fata locului a sosit o echipa operativa, care a demarat cercetarile reusind ca in scurt timp sa identifice persoanele implicate in incident. Din primele cercetari, a rezultat ca motivul producerii incidentului il constituie unele neantelegeri mai vechi existente intre persoanele implicate.
Doi dintre suspectii care plecasera cu cele doua autoturisme au fost depistati imediat, si condusi le sediul Politiei pentru cercetari.
In baza probatoriului administrat, cei doi suspecti au fost retinuti si ulterior arestati preventiv sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii public.
Persoanele implicate in incident, si care au suferit leziuni, au refuzat sa formuleze plangere penala sau sa fie examinati medico-legal. Totodata, ei au refuzat sa copereze cu organele de ancheta, sau sa furnizeze relatii in legatura cu incidentul.
In urma perchezitiilor efectuate in aceasta dimineata, au fost depistati si ceilalti doi suspecti, urmand ca dupa efectuarea primelor cercetari, si fata de acestia sa fie dispuse masurile legale.