Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la ora 13.00, circulatia autovehiculelor se desfasura normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe cele trei autostrazi. Desi carosabilul este umed din cauza ploii pe majoritatea arterelor de circulatie, nu sunt semnalate evenimente care sa ingreuneze considerabil traficul rutier.
Reamintim ca, in judetul Suceava, pe DN17A, circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionata in zona a doua poduri afectate, situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldovitei – Ciumarna. Traficul greu catre vama Siret se poate desfasura pe varianta ocolitoare DN17 Campulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.
De asemenea, traficul rutier pe DN61 Ghimpati – Gaesti (judetul Dambovita) este intrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ionesti, ca urmare a cresterii debitului raului Arges. Se circula pe rute ocolitoare.
Dat fiind faptul ca meteorologii au emis recent o noua avertizare cod portocaliu de ploi, in intervalul 24 mai, ora 18.00 – 25 mai, ora 06.00, le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa, adaptata la starea carosabilului, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, iar manevrele in trafic sa fie facute dupa o asigurare temeinica. In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este afectata din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de intalnire ale autovehiculelor reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers, facand vehiculele mai vizibile in trafic. De aceea, recomandam ca farurile masinilor sa fie aprinse – pe faza scurta – si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.