Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, in judetul Brasov, pe DN10, intre localitatile Teliu si Bradet (limita cu judetul Covasna) se desfasoara competitia automobilistica „Trofeul Teliu – Memorialul Eugeniu Ionescu Cristea”. Din acesata cauza circulatia autovehiculelor este intrerupta in intervalele orare 07:30 – 12:30 si 13:30 – 19:00. Conducatorii auto care vor sa plece din Brasov catre Buzau sunt sfatuiti sa utilizeze ruta DN1A Brasov – Cheia – Ploiesti – DN1B – Ploiesti – Buzau.
Traficul rutier pe DN7C (Transfagarasan) este inchis, la kilometrul 64+380 metri, in dreptul lacului de acumulare Vidraru din judetul Arges. Masura a fost luata de autoritati pentru ca, in urma precipitatiilor din ultima vreme, a avut loc o alunecare de teren si o parte din drum s-a rupt. Catre Piscu Negru se poate circula pe drumul pietruit care trece prin zona Cumpana.
Reamintim ca Transfagarasanul este inchis in perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe portiunea cuprinsa intre Piscu Negru (judetul Arges, km 104) si Balea-Cascada (judetul Sibiu, km 130+800 metri).
In judetul Dambovita, traficul rutier pe DN61 Ghimpati – Gaesti este intrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ionesti, ca urmare a cresterii debitului raului Arges. Se circula pe rute ocolitoare.
In judetul Caras-Severin, pana in data de 31 mai a.c., este intrerupta circulatia pe varianta de ocolire a municipiului Caransebes, in vederea executarii unor lucrari. Autovehiculele circula pe rute locale, prin oras. In acelasi judet, din cauza unei alunecari de teren, este inchisa varianta de ocolire Domasnea, iar traficul rutier se desfasoara pe DN6, prin localitate.
Pe DN1, pe tronsonul Sinaia – Comarnic, la kilometrul 115+948 de metri, in zona Posada, se executa lucrari de reparatii pe podul Valea Sipotelor. Traficul rutier se desfasoara pe o banda, alternativ, in ambele sensuri.
Reamintim ca potrivit atentionarii cod galben emise de Administratia Nationala de Meteorologie, valabila pana deseara la ora 21:00, in sud-estul extrem al tarii si jumatatea estica a teritoriului vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului care vor lua trecator aspect de vijelie si, izolat, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 – 25 litri/mp si, izolat, 40 litri/mp. Aceste fenomene se vor semnala astazi indeosebi in Moldova si in zona Carpatilor Orientali.
Le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa, adaptata la starea carosabilului si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule. De asemenea, sa foloseasca luminile de intalnire care micsoreaza riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii corespunzatoare la schimbarea directiei de mers, facand vehiculele mai vizibile in trafic. Recomandam, totodata, tuturor ocupantilor autovehiculelor sa utilizeze centura de siguranta pe intreaga durata a deplasarilor.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCaragiale la Praga
Articolul următorDINAMO – ASTRA 3 – 0