Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca in acest weekend, in judetul Brasov, se desfasoara competitia automobilistica „Trofeul Teliu – Memorialul Eugeniu Ionescu Cristea”, care deschide sezonul 2012 al Campionatului National de Viteza in Coasta. Concursul are loc atat astazi, 19 mai, cat si duminica, 20 mai, pe DN10, intre localitatile brasovene Teliu si Bradet (limita cu judetul Covasna). Circulatia autovehiculelor este intrerupta in intervalele orare 07:30 – 12:30 si 13:30 – 19:00. Conducatorii auto care vor sa plece din Brasov catre Buzau sunt sfatuiti sa utilizeze ruta DN1A Brasov – Cheia – Ploiesti – DN1B – Ploiesti – Buzau.
In judetul Arges, DN7C (Transfagarasan) a fost inchis ieri, la kilometrul 64+380 metri, in dreptul lacului de acumulare Vidraru. Masura a fost luata de autoritati pentru ca, in urma precipitatiilor din ultima vreme, a avut loc o alunecare de teren si exista pericol de prabusire a infrastructurii drumului. Catre Piscu Negru se poate circula pe drumul pietruit care trece prin zona Cumpana.
Reamintim ca Transfagarasanul este inchis in perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe portiunea cuprinsa intre Piscu Negru (judetul Arges, km 104) si Balea-Cascada (judetul Sibiu, km 130+800).
In judetul Dambovita, traficul rutier pe DN61 Ghimpati – Gaesti este intrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ionesti, ca urmare a cresterii debitului raului Arges. Se circula pe rute ocolitoare.
In judetul Caras-Severin, pana in data de 31 mai a.c., este intrerupta circulatia pe varianta de ocolire a municipiului Caransebes, in vederea executarii unor lucrari. Autovehiculele circula pe rute locale, prin oras. In acelasi judet, din cauza unei alunecari de teren, este inchisa varianta de ocolire Domasnea, iar traficul rutier se desfasoara pe DN6, prin localitate.
Pe DN1, pe tronsonul Sinaia – Comarnic, la kilometrul 115+948 de metri, in zona Posada, se executa lucrari de reparatii pe podul Valea Sipotelor. Traficul rutier se desfasoara pe o banda, alternativ, in ambele sensuri.
Tot in judetul Prahova, pe Centura de Vest a municipiului Ploiesti, pe pasarela de la Brazi, aflata in lucru, se circula pe cate o banda in ambele sensuri. In acest loc apar probleme in ceea ce priveste fluenta traficului doar in zilele foarte aglomerate, de obicei vinerea.
Dispeceratul de monitorizare a traficului rutier de la Barcanesti, judetul Prahova, a inregistrat ieri pe DN1, pe sensul de mers Bucuresti – Ploiesti, 24.255 de autovehicule, cu 647 mai putine decat vinerea trecuta. De asemenea, pe Valea Prahovei, numarul de masini a fost mult mai mic decat saptamana trecuta, probabil din cauza prognozei meteo. Amintim ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cu cod galben, conform careia in intervalul 19 mai, ora 10:00 – 20 mai, ora 21:00, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din sud-estul extrem al tarii si va cuprinde jumatatea estica a teritoriului. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua trecator aspect de vijelie si, izolat, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 – 25 litri/mp si, izolat, 40 litri/mp. Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de sambata, cu precadere in Dobrogea, Muntenia si sudul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, iar duminica, indeosebi in Moldova si in zona Carpatilor Orientali.
Le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa, adaptata la starea carosabilului si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule. De asemenea, folosirea luminilor de intalnire reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii corespunzatoare la schimbarea directiei de mers, facand vehiculele mai vizibile in trafic. Recomandam, de asemenea, tuturor ocupantilor autovehiculelor sa utilizeze centura de siguranta pe intreaga durata a deplasarilor.