In aceasta perioada, la Qinhuangdao, in China, se desfasoara probele Campionatului Mondial de box feminin, la care s-a calificat si reprezentanta de la Steaua – Conpet Ploiesti, Iulia Novacioiu, la categoria 64 kg. In varsta de 25 de ani si formata de antrenorul Emil Popa, sportiva gruparii ploiestene domina, de peste trei ani, competitiile nationale, fiind tripla campioana a Romaniei.
Din pacate pentru aceasta, norocul nu a fost de partea sa la tragerea la sorti la Campionatul Mondial, boxand, in primul tur, cu suedeza Patricia Berghult, vicecampioana de tineret a lumii in 2011. Pugilista din peninsula scandinava s-a impus la puncte, cu scorul de 25-10, oprindu-i, astfel, drumul sportivei gruparii ploiestene.
Pentru Iulia Novacioiu aceasta a fost cea de-a treia prezenta la Campionatele Mondiale, dar nici la editia desfasurata la Ningbo City, in China, in 2008, si nici la cea disputata in Barbados, in 2010, nu a reusit sa ajunga in fazele finale ale competitiei. Cea mai buna performanta internationala a Iuliei a fost clasarea pe locul al cincilea la Campionatul European.
Petre APOSTOL