Casa de Cultura a Studentilor Ploiesti organizeaza cea de-a VII-a editie a Concursului National Studentesc de Dans „EVERYBODY DANCE WITH US”, precum si evenimentul „Studenti la Ceas Aniversar”, in cadrul caruia vor fi aniversate formatiile: „Atlantis” – 20 de ani, „Academic” – 15 ani, „Moft” – 10 ani, „Steps” – 5 ani.
Concursul de dans va avea loc in zilele de 16 si 17 mai 2012, incepand cu ora 18:30, iar pe data de 18 mai 2012, ora 18:00, va avea loc evenimentul aniversar si festivitatea de premiere a concursului de dans.
Evenimentele sunt incluse in FESTIVALUL CULTURII SI ARTEI STUDENTESTI , editia a XVI-a, manifestare la care studentii au posibilitatea de a-si evidentia talentul, calitatile artistice, activitatea creatoare, avand ca scop imbunatatirea in ansamblu a calitatii vietii artistice studentesti.
Programul concursului de dans din acest an se va desfasura pe trei sectiuni (formatie, grup, individual) si sase genuri (modern, caracter, show-revue, street dance, contemporan si tema impusa: “Femeie, ochi alunecosi, inima zburdalnica!…” I. L. Caragiale). Fiecare trupa de dans va participa in concurs la cel putin trei genuri diferite.
Trupele de dans participante la acest concurs sunt:
“ABRASEVIC” – SERBIA
“ACADEMIC AUTHENTIC” – PLOIESTI
“ATLANTIS” – PLOIESTI
“CALLIOPE “– ALBA IULIA
“EXOTIC DREAMS” – BRASOV
“FANTASY DANCE” – PLOIESTI
“M&M” – SIBIU
“PARANGUL” – PETROSANI
“PROVIDANSE” – BUCURESTI
“PUTIN STIL” – TARGU MURES
« STANCE CREW » – GALATI
“STEPS” – PLOIESTI
“VOGUE” – BUCURESTI
“X-TAZY” – CLUJ -NAPOCA
Se vor acorda premii pentru fiecare gen si sectiune in concurs:
– trofeul concursului
– locurile 1, 2, 3
– pentru cel mai bun dansator/dansatoare
– cea mai buna coregrafie
– premiul pentru popularitate
– premiul mass-media
– diploma de participare
Juriul concursului va fi format din specialisti in domeniu. Presedintele juriului va fi Bursucu – coregraf “Dansez pentru tine”.
In cadrul evenimentului “Studenti la ceas aniversar” veti putea urmari spectacolul “AVENTURI IN CROAZIERA”, alaturi de echipajul vasului C. C. Speranta format din studenti – membri ai formatiilor artistice „ratacite” prin Casa de Cultura a Studentilor Ploiesti: „Atlantis” – 20 de ani, „Academic Authentic (Majestic)” – 15 ani, „Moft” – 10 ani, „Steps” – 5 ani, „Fantasy Dance” si solisti vocali si instrumentali. Spectacolul este realizat de capitania generala a Casei de Cultura a Studentilor Ploiesti, in parteneriat cu capitania Universitatii „Petrol-Gaze” din Ploiesti si finantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret .