– 04.05.2012, ora 10:57 – incendiu anexa gospodareasca
In comuna Talea, echipajele de pompieri au intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexa gospodareasca, proprietar M. Vasile.
Au ars: anexa gospodareasca construita din lemn cu invelitoare tabla pe o suprafata de aproximativ 16 mp si 6 mc lemn de foc.
Pompierii au salvat bunuri in valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 3.500 lei.
Cauza probabila: flacara – foc deschis in spatii inchise.

– In perioada 04-05.05.2012, subunitatile operative ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Prahova au intervenit pentru gestionarea a 6 incendii de vegetatie uscata in municipiul Ploiesti si in localitatile Albesti Paleologu, Scorteni, Poiana Campina, Baicoi, Maneciu . In actiunile de interventie a fost angrenat un numar de 30 de pompieri care au intervenit pentru stingerea unei suprafete totale de aproximativ 35 ha.

– 05.05.2012, ora 09:54 – degajare persoana decedata
In comuna Predeal Sarari, sat Poienile, echipajele de pompieri au intervenit cu mijloace de prima interventie pentru scoaterea unei persoane decedate, I. Catalin in varsta de 28 de ani ,dintr-o haba de colectare produs petrolier.

– 05.05.2012, ora 10:05 – incendiu casa particulara
In comuna Maneciu, sat Maneciu Ungureni, echipajele de pompieri au intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa particulara, proprietar S. Ion.
Au ars: acoperisul casei construit din lemn cu invelitoare tabla pe o suprafata de aproximativ 10 mp si anexe gospodaresti pe o suprafata de aproximativ 70 mp.
Pompierii au salvat bunuri in valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 10.000 lei.
Cauza probabila: flacara – foc deschis in spatii inchise.

– 05.05.2012, ora 21:16 – incendiu casa particulara
In localitatea Blejoi, echipajele de pompieri au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa particulara, proprietar L. Valeriu, incendiul propagandu-se si la alte doua imobile invecinate.
Au ars: la proprietatea lui L. Valeriu acoperisul construit din lemn cu invelitoare tabla pe o suprafata de aproximativ 200 mp, articole de uz casnic si textile, la R. Stelian, acoperisul construit din astereala lemn, articole de uz casnic, mobilier si textile pe o suprafata de aproximativ 150 mp si la proprietatea lui C. Costel aproximativ 20 mp acoperis astereala lemn.
Pompierii au salvat bunuri in valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 200.000 lei.
Cauza probabila: jar sau scantei – fumatul in locuri nepermise sau in locuri neprotejate corespunzator.

– 06.05.2012, ora 16:49 – degajare copac cazut pe carosabil
In localitatea Albesti Paleologu – DN1 D, echipajele de pompieri au actionat pentru degajarea unui copac cazut pe partea carosabila.

– 06.05.2012, ora 19:00 –accident rutier DN1- oras Comarnic, cartier Posada
Echipajele de pompieri au intervenit pe DN1 in Comarnic, cartier Posada, la un accident rutier. Un autoturism cu patru pasageri a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-o rapa la o adancime de aproximativ 200 m.
S-a actionat pentru descarcerarea numitei F. Ana, acordarea primului ajutor medical calificat celor patru victime si transportarea acestora la Unitatea de Primiri Urgente din municipiul Ploiesti.
In urma interventiilor echipajelor de salvatori nu s-au inregistrat victime.

Echipajele SMURD au intervenit in 73 cazuri de urgenta medicala. In toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate si transportate la Unitatea de Primiri Urgente, in vederea acordarii ingrijirilor medicale de specialitate.