In noaptea de 20/21.04.2012, la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti s-au prezentat pentru acordarea de ingrijiri medicale P. Ionut si A. Ion, care au declarat ca au fost victimele unui accident rutier produs cu intentie de F. Nicolae.
In urma investigatiilor efectuate, politistii au stabilit ca cei doi se deplasau pe jos pe str. Corlatesti din municipiul Ploiesti, catre str. Rafov, cu intentia de merge la un magazin cu program non-stop.
La un moment dat, cei trei s-au intalnit cu F. Nicolae, F. Georgian, M. Iulian si D. Daniel, care se aflau intr-un autoturism condus de ultimul. F. Nicolae se afla sub influenta bauturilor alcoolice si s-a simtit jignit de discutiile purtate de fratele sau cu A. Vasile, motiv pentru care a inceput sa injure persoanele din celalalt grup, acestia ripostand in acelasi mod.
In timpul altercatiei verbale, langa ei a oprit un autoturism condus de F. Corina, sora lui F. Nicolae, care a coborat si a incercat sa aplaneze conflictul verbal iscat intre fratele sau si A. Vasile, dar in momentul in care intentiona sa urce in autoturismul cu care venise, fratele sau a fugit de langa ei, s-a urcat la volanul autoturismului si a demarat in tromba catre str. Rafov.
Dupa ce a parcurs circa 10 m, F. Nicolae a intors autoturismul spre grupul celor trei, langa care se aflau in acest moment si sora, fratele si cumnatul sau si s-a indreptat in viteza catre acestia, care au fost nevoiti sa se fereasca pentru a nu fi loviti, insa A. Ion a fost calcat cu roata dreapta spate peste metatarsienele piciorului stang si P. Ionut a fost lovit cu partea laterala drepta a caroseriei autoturismului peste membrele superioare. A. Ion, simtindu-se amenintat, a aruncat cu o piatra spre autoturism, spargandu-i geamul portierei stanga fata.
F. Nicolae a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti in vederea recoltarii de probe biologice, permisul de conducere fiindu-i suspendat pe o perioada de 15 zile.
In urma analizarii materialului probator, Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova a dispus continuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunilor de lovire si alte violente si distrugere.
Totodata, in cauza a fost luata masura sanctionarii contraventionale a lui A. Vasile, A. Ion, P. Ionut, F. Nicolae, F. Georgian, M. Grigore.
Cercetarile sunt continuate de lucratorii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul I.J.P. Prahova.