George Marin
După mai multe reprize de minute sporadice, totalizând aproximativ o oră de joc, Kilian Ludewig s-a aflat în primul „11” la startul partidei contra echipei gălățene Oțelul. Titularizarea sa a fost prilejuită de absența lui Ricardinho, iar Aparatul cu Raze Pix nu a scăpat ocazia de a radiografia activitatea de pe teren a neamțului.
Din ce s-a putut observa pe teren, antrenorul Mehmet Topal a distribuit echipa într-o așezare 1-5-3-2 în faza defensivă, urmând ca această așezare să se schimbe în 1-3-4-3 pe faza ofensivă, Radu și Ludewig fiind cei care ar fi trebuit să devină mijlocași laterali avansând din pozițiile retrase. Cu misiunea de a baleia întreaga bandă din dreapta, Ludewig a început bine meciul, cu o centrare pe care Irobiso nu a putut să o reia spre poartă (min. 4) și cu o alta trimisă în gura porții, centrare venită după ce a efectuat un dribling în apropierea liniei de poartă și a pătruns liber spre careu (min. 6). A fost ca o vijelie. Una de primăvară, rapidă, intensă, dar, din păcate, scurtă, după cum avea să se dovedească ulterior. După deschiderea scorului de către Mihnea Rădulescu (min. 12), nu numai Ludewig, ci cam toată linia de mijloc nu prea a mai avansat spre pozițiile gălățene nu pentru că nu a vrut, ci și pentru că adversarul i-a obligat. Avea să o mai facă sporadic, mai târziu, dar mingea trimisă de Ludewig spre poartă a fost mai mult șut, trimis aiurea, decât centrare (min. 35). Or, șutul trimis din careul mic, din unghi destul de greu, după o preluare pe piept, a fost blocat (min. 53). Blondul apărător dreapta a ocupat poziții defensive corecte, dar nu a arătat hotărâre în intervențiile sale (min. 28, deposedat; min. 33, nu își ia responsabilități chiar dacă nimeni nu a venit la primire; min. 34, preferă pasa din tușă în loc să cedeze un aut, mingea ajungând la adversar). Că s-a împiedicat și a pierdut un balon în aut (min. 43), nu ar fi mare problemă, dar mai grav a fost driblingul nereușit în apropierea careului advers – o bună conlucrare cu Mihnea Rădulescu – din care a izvorât o mare ocazie a dunărenilor (min. 54). Pe de altă parte, petrolistului nu i se poate imputa golul cu care Oțelul a preluat conducerea, deși marcatorul a fost chiar omul pe care Ludewig trebuia să îl aibă în vedere defensiv, tânărul Tănasă (min. 59). Neamțul luase deja poziție avansată, Petrolul fiind în situația incipientă de construcție a unei noi acțiuni, greșeala aparținând lui Roche – ca și la golul egalizator – care a constituit un cuplu nefericit cu Papp, și acesta cu lacune, ca în ultimele meciuri. Am mai putea pune la pozitiv în dreptul neamțului petrolist o blocare foarte bună a lui Tănasă (min. 72), ca și centrările, ultima dintre ele fiind executată cu piciorul stâng. Toate centrările sale au ajuns în careu, dar niciuna nu a fost reluată de vreun coechipier! Ar putea mira numărul redus de pase pe care le-a efectuat. Însă, enumerarea de mai sus cuprinde aproape toate baloanele jucate în ofensivă. La fel și în defensivă. Asta deoarece Oțelul a preferat alte zone, mai ales cea centrală.
În concluzie, evoluția lui Ludewig a debutat ca o vijelie de primăvară, după cum spuneam și mai sus, încheindu-se, după 76 de minute, ca o adiere fără pic de forță, în ton cu echipa care nu a mai arătat puterea fizică din toamnă, semn că pregătirea dinaintea sezonului actual nu a fost la parametrii necesari.