V.S.
Consiliul Județean Prahova derulează, în această perioadă, procedura de achiziție a unui sistem informatic integrat și performant pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, care să permită gestionarea eficientă a tuturor aspectelor clinice și administrative ale instituției. Proiectul a fost depus în cadrul unui apel PNRR care vizează realizarea de investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare, prin implementarea de sisteme informatice spitalicești integrate (SIS). Prin intermediul acestui sistem informatic integrat se vor conecta toate sistemele de înregistrare și administrare digitale, care ar permite completarea computerizată a comenzii medicului, printr-un proces de introducere electronică a instrucțiunilor medicului pentru tratamentul pacienților (în special pacienților spitalizați) aflați sub îngrijirea sa, astfel ca medicii să acceseze elementele SIS de la pat.
Sistemul software pentru managementul clinic al pacientului, programarea digitală, gestionarea farmaciei, securitatea digitală vor fi implementate pentru a automatiza și optimiza procesele. Soluția software va permite și gestionarea completă a dosarelor medicale, programarea consultațiilor și investigațiilor, precum și administrarea eficientă a resurselor și stocurilor. Soluția software va asigura un flux de date fluent între toate departamentele și se vor implementa măsuri de securitate avansate pentru a proteja datele sensibile ale pacienților și informațiile strategice ale spitalului.
Conceptul de „sănătate digitală“, care include atât m-sănătatea (sănătatea mobilă), cât și e-sănătatea, descrie utilizarea generală a TIC – Tehnologiei Informației și Comunicației (aplicații digitale, mobile, wireless, platformă cloud etc.) pentru furnizarea serviciilor de asistență medicală. Cererea de finanțare aferentă proiectului «Investiții în soluții software și echipamente TIC de ultima generație pentru Spitalul Județean de Urgență Constantin Andreoiu Ploiești” a fost aprobată, contractul de finanțare fiind semnat.
”Una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă instituția (n.n. – spitalul) este lipsa unei infrastructuri IT moderne și robuste specifice. Această problemă se manifestă prin lungirea timpului de acces la informații medicale. Cu o infrastructură IT învechită, accesul la dosarele medicale electronice și la informații despre pacienți poate fi îngreunat. Modernizarea infrastructurii IT va asigura un transfer rapid și sigur al datelor, permițând personalului medical să ia decizii informate în timp real”, se arată în documentația achiziției.
Valoarea totală estimată a contractului este de 3.057.760 de lei.