Una dintre regulile unei alimentații echilibrate este aportul corect de proteine. Iar acesta înseamnă în medie consumul a 0,75 de grame de proteine pe kilogram corp la femei. Conform British Heart Foundation, aceasta înseamnă aproximativ două porții de carne, pește, nuci sau tofu pe zi, porții care ar trebui să fie aproximativ de dimensiunea palmei. Pe lângă nuci sau tofu, există o serie de alte alimente vegetale care pot fi surse optime de proteine, printre care: leguminoasele – fasolea, lintea, năutul și mazărea sunt plante al căror consum dă sațietate și furnizează o cantitate optimă de proteine. 250 de grame de linte pot conține aproape 20 de grame de protein; cerealele integrale – în această categorie, se încadrează quinoa, bulgurul și orezul brun, quinoa conținând aproximativ 8 grame de proteine la 250 de grame; produsele din soia – pe lângă tofu, în alimentația din Post pot fi consumate laptele de soia sau edamamele, acestea din urmă având 17 grame de proteine la o porție de 250 de grame; nucile și semințele – nucile, migdalele, semințele de in, de chia și de cânepă sunt cea mai bună combinație de proteine și grăsimi sănătoase, ideale în Post; anumite legume verzi – în Post, ar trebui consumate din belșug spanacul, broccoli și varza de Bruxelles, pentru că, pe lângă fibre, minerale și vitamine, conțin proteine.