George Marin

Echipa patronată de Consiliul Județean Prahova a trecut de un adversar tenace, în considerabilă și permanentă creștere de-a lungul celor trei precedente confruntări din acest an competițional, dar încă lipsit de experiență. Conștiente că un pas greșit nu ar aduce deloc lucruri bune, fetele noastre au fost concentrate la joc, reușind o partidă bună pentru nivelul general al acestui play-off.
În ciuda diferenței mari de pe tabela de scor, meciul nu a fost la discreția „bufnițelor” pe tot parcursul lui. Prima parte a stat într-un echilibru până aproape de pauză, când Clujul a reușit egalarea la 11 (min. 28), cu prahovenele în avantaj de cel mult trei goluri și cu ardelenele revenind. A fost repriza cuplului Stoleru – Cîrjan, din nou imbatabil, dar cel mai mult a fost repriza Anei Berbece. A marcat din extrema dreapta, a marcat din poziție centrală, a angajat pivotul și a evoluat și pe postul de intermediar dreapta atunci când Buzoianu sau Coman au fost trimise în extremă. Foarte importante au fost cele două goluri marcate în inferioritate numerică, cele cu numerele 6 (Cîrjan) și 7 (Zamfirescu), la jumătatea primei perioade. Aceeași primă parte a avut și ghinionista de serviciu, Alexandru, cu două aruncări în bară, dar și multe mingi pierdute, „campioană” fiind Krsnik (patru în ultimele zece minute ale mitanului!). Din fericire, apărarea a rezolvat cu brio destule situații blocând bine centrul, doar extrema dreapta fiind mai permisivă, în timp ce zona din stânga nu prea a fost deranjată de clujene. Egalitatea despre care vorbeam mai sus a fost pur și simplu dărâmată de fetele noastre în cele două minute rămase.
La reluare, o altă serie de trei goluri marcate a arătat clar în ce direcție se îndreaptă meciul. Nemaifiind vreo problemă de scor, ne limităm la a face câteva considerații. Veștile bune sunt primele. Zimny începe să fie descoperită. Cu mai multă îndrăzneală decât în partidele precedente, ea a aruncat la poartă, a înscris, a angajat pivotul și a reușit trei recuperări defensive care au însemnat tot atâtea contraatacuri fructificate de echipiere. Pentru că a venit vorba de acest procedeu de atac, procentul de reușită, opt din zece, ar fi și nu ar fi foarte bun. În fine, în handbal se mai întâmplă. Zamfirescu pare să fie indispensabilă în echipă, revenind la un nivel remarcabil. Probabil că vor mai fi partide în care va fi nevoie ca ea să evolueze peste 40-45 de minute. Din minutul 45 au intrat pe teren Burić, Bianca Berbece și Coman. Dacă Burić a evoluat mulțumitor, iar Bianca Berbece a intrat cu aplomb și eficient, de la Coman se aștepta mai mult. La fel și de la Buzoianu, care pare că a uitat că nu demult a făcut parte din echipa națională. Am apreciat și faptul că tânăra Iordache, intrată în finalul meciului, a fost trimisă să execute o aruncare de penalitate.
În afară de fetele din extrema dreapta, cele două venite de la Buzău, Buzoianu și Coman, mai slăbuț a stat poarta, în ciuda procentajului normal înregistrat în dreptul Tymoshenkovei. La fel de slăbuț a fost jocul echipei care nu a dus prea des mingea spre extrema stânga, Sărățeanu marcând la prima ocazie abia înspre finalul primei părți, celelalte goluri ale ei înregistrându-se spre finalul meciului. A mai existat și o mică perioadă de stereotipie în atac în prima parte, încercându-se aceeași schemă de câteva ori la rând, schemă care a sfârșit prin a fi blocată. Din fericire, situația a fost corectată, încercându-se și altceva.
Neplăcută a fost și situația în care Stoleru a văzut direct cartonașul roșu, după ce arbitrii s-au consultat între ei (min. 40). Stoleru a vrut să blocheze aruncarea liberă de la 9 metri a clujenelor, care se aflau în atenționare de joc pasiv. Mâna „centrului” nostru a ajuns la umărul adversarei – ambele erau în săritură – de unde a alunecat către față. Departe de a fi existat elementul intenționat, însă arbitrii au considerat că eliminarea temporară de două minute nu este suficientă.
Pentru CS Județean Prahova urmează trei deplasări consecutive din ciclul „ocolul țării în câteva zile”, cu meciuri la Roman (miercuri, 2 aprilie), Oradea (duminică, 6 aprilie) și Galați (miercuri, 16 aprilie), primul meci programat la Ploiești după acest periplu fiind cel cu Știința București (26 aprilie).

CS Județean Prahova – CSU Cluj-Napoca 38-27 (15-11)

CSJ: Viktoryia Tymoshenkova 8 intervenții / 26 de aruncări (31%), Emanuela Ivașcu 2 / 10 (20%) – Mădălina Zamfirescu 8 goluri (3 din „7 metri”), Roxana Cîrjan 7, Ana Berbece 5, Bianca Sărățeanu 5, Bianca Berbece 3, Aleksandra Zimny 3, Dora Krsnik 2, Carmen Stoleru 2, Florina Alexandru 1, Mădălina Iordache 1 (1), Sara Burić 1, Andreea Coman, Andra Buzoianu, Ștefania Epureanu. Antrenori: Adrian Chiruț, Robert Comendant, Iulian Emancipatu.
CSU: Viorica Țăgean 4 / 38 (11%), 1 gol marcat, Denisa Pop 3 / 7 (43%) – Ana-Maria Stana 8 (5), Cristina Lung 4, Iulia Sava 3, Cristina Irimia 3, Ariana Cercel 2, Maria Drăgunoiu 2, Alyssia Daroczi 2, Alexandra Ploscar 1, Andrada Chirilă 1, Tania Fechete, Lara Sarca, Alyssa Miron. Antrenor: Valentina Ardean-Elisei.
Eliminări 2 minute: Dora Krsnik, Roxana Cîrjan, Bianca Sărățeanu, Carmen Stoleru, Florina Alexandru / Iulia Sava, Alexandra Ploscar.
Descalificare: Carmen Stoleru.
Arbitri: Ionuț Cazan, Gesur Suliman (București).